DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Kimi: Néha fájdalmas volt a 2015-ös szezon

A 2007-es F1-es bajnoknak ismételten nincsen jó éve, de elmondása szerint mindent meg fog tenni azért, hogy jövőre ez máshogy legyen: csak egy dolgot kell tennie ehhez, bár az nem lesz egyszerű.

Az Autosport magazinnak értékelte az idei évét Kimi Raikkönen, aki tavalyi ferraris visszatérése óta kétségkívül jelentősen előrelépett, de így sem mondható különösebben sikeresnek az idei szezonja sem, hiszen mindössze kétszer állhatott fel a dobogóra, s a bajnoki negyedik helyért birkózik, miközben csapattársa, Sebastian Vettel 13 alkalommal integetett a pódiumról, s háromszor győzelmet is ünnepelhetett.

kimi_bra_cs



A finn így nyilatkozott produkciójáról a tavalyival egybevetve azt: „Sok tekintetben sokkal jobb lett, de még mindig nem az elvárt eredmények születnek – számos különböző okból. Csapatként sokkal erősebbek lettünk az előző évhez viszonyítva, amikor erősen kínlódtunk a tempót illetően. Ez idén már rendben van, az eredmények viszont még mindig elmaradnak az elvárhatótól: persze bizonyos dolgokat jól csinálunk.”

„Olykor fájdalmas az egész, de az F1-ben már csak így megy ez: ha hibázol, megfizeted az árat, rendben is van ez így. Már korábban is voltam ilyen helyzetekben, s biztos vagyok benne, hogy végül helyrejönnek a dolgok, s jövőre már jobb döntések és jobb eredmények születnek majd” – mondta a finn, aki szerint a hibák kiküszöbölése hozhatna érdemi előrelépést a következő esztendőben:

„Nyilvánvaló, hogy nem sikerült elég futamot befejezni, követtünk el hibákat is, részint én magam, részint pedig az autóval is adódtak gondok. Minimalizálni kell ezeket, nem számít, hogy ki követi el őket. Megvan a sebességem, csak éppen eredményekre van szükség, hiszen túl sok dolog nem úgy alakult, mint ahogy terveztük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: