DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ecclestone: A szezon legjobb része a Ferrari

Sokakra a maranellói gárda tette a legnagyobb benyomást az idei F1-es évadban, és nem maradt ki a szórásból Bernie Ecclestone sem, aki kimondottan nagy rajongója Sebastian Vettelnek.

A szezon egyik legkellemesebb meglepetése volt a Ferrari visszatérése az élmezőnybe, hiszen Sebastian Vettel szinte minden egyes hétvégén ott autózott a Mercedesek mögött. Sőt, amikor jól jött ki számára a lépés (Sepang, Hungaroring), akkor meg tudta nyerni a futamot, Szingapúrban pedig egyértelműen lemosta ellenfeleit a pályáról. Joggal remélhetik tehát Maranellóban, hogy 2016 már az áttörés éve lesz, és sikerül megakadályozniuk a brackley-iek triplázását - Bernie Ecclestone szimpátiáját mindenesetre már elnyerték.



A sportág irányítója a Gazetta dello Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, hogyan értékeli az idei évadot: „A legjobb részét egy szóval össze lehet foglalni: Ferrari” - nyilatkozta a brit üzletember. „A győzelemhez való visszatérésük nekem is fontos volt, és mindenkinek a Forma-1-ben. Egyébként várható volt, inkább az okozott meglepetést, hogy ilyen hamar sikerült nekik.”

Valóban, Vettel már a szezon második futamán, Malajziában borsot tört a Mercedes orra alá, remek taktikával megnyerve a versenyt, és egy futammal a szezonzárás előtt már biztos, hogy a harmadik helyen végez a pontversenyben - mindezt azok után, hogy 2014-ben a Ferrari mindössze két dobogós helyezést gyűjtött összesen. Ecclestone már szezon előtt tudta, hogy Vettel érkezése pozitív hatással lesz a csapatra. „Támogattam Vettel Ferrarihoz igazolását, és fantasztikus volt, ahogyan elsőként szelte át a célvonalat Sepangban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: