DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa a győzelemért harcolna Abu Dhabiban

A Williams F1-es versenyzői megismételnék a tavalyi Abu Dhabi Nagydíjat, ahol Felipe Massa és Valtteri Bottas erős teljesítményét követően kettős dobogót ünnepelhetett a csapat.

A 2014-es Abu Dhabi Nagydíjon Felipe Massa hosszú körökön át tudott az élen autózni, ám végül a Mercedes és Hamilton nem engedte ki kezéből a győzelmet, így a brazil kénytelen volt a második hellyel beérni. Az eredmény persze egyáltalán nem adott okot csalódottságra, sőt a csapat másik versenyzője, Valtteri Bottas is dobogóra állhatott. Mindkét pilóta abban bízik, hogy az autó hasonló teljesítményt mutat majd idén is.

 AbuDhabi2014



Bottas szívesen utazik Abu Dhabiba, ugyanis kellemes emlékek kötik ide – nemcsak a 2014-es eredményük köti ide, de az is, hogy itt ülhetett először F1-es autóba éles körülmények között. „Szeretem Abu Dhabit, ez az a hely, ahol az első hivatalos F1-es tesztemet teljesítettem, szóval jó emlékek kötnek ide” – mondta. „Jó lenne erős eredménnyel zárni a szezont mindkét autóval, akárcsak tavaly. Szívesen emlékszünk vissza, mert mindenki boldog volt a csapatban, hogy a 2013-as nehéz év után megerősítettük a harmadik helyünket a konstruktőrök között, én pedig negyedik lettem az összesítettben.”

Massa a Williamsnél teljesített legerősebb futamának nevezte az egy évvel ezelőtti versenyt, és ezúttal is boldog lenne, ha az első helyért küzdhetne, de legalább a dobogón ünnepelhetne. „Azt hiszem, a tavalyi Abu Dhabi Nagydíj volt a legjobb williamses versenyem. Fantasztikus volt a győzelemért küzdeni. Két futamra emlékszem, ahol tényleg harcba szállhattunk az első helyért, az egyik Silverstone, a másik pedig Abu Dhabi volt. Nagyon közel álltunk ahhoz, hogy megnyerjük, ez volt a csapat legjobb eredménye, hiszen mindkét autó dobogós helyen végzett. Remélem, hogy idén is hasonló eredményünk lehet, mint tavaly, mert az autó tényleg nagyon erős teljesítményt mutatott.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: