DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jól döntött a Manor sportigazgatója?

A gárda Abu Dhabi után leköszönő sportigazgatója, Graeme Lowdon bár jól érezte magát pozíciójában, úgy érzi, megfelelő döntést hozott, amikor elbúcsúzott a Manortól.

Ha a Manorból egyszer nagycsapat válik, mindenki emlékezzen John Booth és Graeme Lowdon nevére - ők voltak azok, akik a felépítették a sportág legkisebb gárdáját a 2010-es, Virgin néven történt debütálástól kezdve a csapat 2015-ös megmentéséig. A két szakember szezon végén távozik pozíciójából, de még mielőtt bejelentették volna szándékukat, sikerült nyélbe ütniük egy-egy szerződést a Mercedesszel és a Williamssel is: a brackley-iek az erőforrást, a grove-iak pedig a váltót és a felfüggesztést fogják majd szállítani Dinningtonba.



„Örültem volna, ha még egy kicsit részese lehetek a Forma-1-nek jövőre, de magabiztos vagyok azt illetően, hogy a megfelelő döntést hoztam” - nyilatkozta Lowdon az Autosportnak. „Visszatekintve, az elmúlt hat évben tapasztalt kihívások nagyon változatosak voltak, néhány közülük pedig egészen nehéznek bizonyult. Rettentően sokat dolgoztunk, különösen a legutóbbi tél folyamán, amikor megpróbáltuk életben tartani a csapatot. Noha távozom, már sikerült elérnünk valamit, és ott a lehetőség a továbblépésre.”

Egyelőre nem tudni, mi lesz Lowdon sorsa - marad-e az F1-ben, egyáltalán a motorsport berkein belül -, de a brit elmondta, még mindig nagy benne a versenyzés csábítása. „Megegyeztem a jelenlegi tulajdonossal, hogy addig nem nézek más állás után, amíg a csapattal vagyok. Az volt a legfontosabb, hogy végigversenyezzük a szezont, és a feladatainkra koncentráljunk, ami biztosítja, hogy képességeinkhez mérten a legjobb helyen zárjunk.”

„Éppen emiatt nem nézelődtem sehol, még a Forma-1-en belül sem. Kíváncsian várom a következő kihívást, és ha az az F1-ből érkezik, szívesen visszatérek. Fantasztikus üzletről van szó, komoly lehetőségekkel, a következő tíz év pedig a történelem legizgalmasabb időszakának ígérkezik, a fejlődés és a rajongók bevonása tekintetében” - tette hozzá Lowdon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: