DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen Raikkönentől lesett el egy előzést

Max Verstappentől Interlagosban is láthattunk néhány szép manővert, ám a holland elárulta, Sergio Perez kicselezéséhez Kimi Raikkönen és Michael Schumacher 2012-es csatája adta az ötletet.

Dppi_00115019_780



A Toro Rosso 18 éves csodagyereke a Renault-motor hiányosságai miatt ugyan lassabb volt a célegyenes végén a Ferrari és a Mercedes erőforrásait használó riválisaihoz képest, ám néhány ravasz előzésével mégis kompenzálni tudta ezt a hátrányt. A leglátványosabb mozdulatokat a Force Indiát vezető Sergio Perez ellen mutatta be, akit rendhagyó módon a külső íven került meg az 1-es kanyarban, hogy a Senna-S végén már ő legyen az előnyösebb pozícióban. A holland a futam után elmondta, hogy két világbajnok három évvel ezelőtti csatájából merített.

„Néhány éve láttam ezt a manővert Raikkönen és Schumacher között. Szépnek találtam, és most nekem is nyílt rá lehetőségem, hogy kipróbáljam” - említette a 2012-es Brazil Nagydíjat, amikor a Lotust vezető finn is hasonlóan kerülte meg a Mercedesszel utolsó futamát teljesítő Schumachert.

Verstappen később Pastor Maldonadót már a biztonságosabb, belső ívre húzódós módszerrel előzte meg, ugyanis tudja, hogy kívülről csak olyan pilóták ellen szabad próbálkozni, akinek mozdulataiban teljesen megbízik.

„Hiába nyújtjuk a legjobb formánkat, hiszen ha a másik felet ez nem érdekli és lelök minket a pályáról, akkor mindennek vége. Szerencsére azonban Checo [Perez] nagyon sportszerű, így remek csatát vívtunk. Megláttam a rést és a külső íven fékeztem, próbálva nem blokkolni a kerekeimet. Ő persze igyekezett úgy kanyarodni, hogy nekem szélesen kelljen fordulnom, és kicsit össze is értünk a 2-es kanyarban. De ez még jól is jött számomra, hiszen segített abban, hogy sikerrel véghezvigyem a manővert” - részletezte a pár másodperc alatt lezajló előzést a holland, akinek végül a 9. hely lett a jutalma.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: