DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Vettel: Inkább ne higgyünk Laudának

Sebastian Vettel Interlagosban élcelődve válaszolt Niki Lauda azon korábbi felvetésére, miszerint a Ferrari utolérte a Mercedest a motorteljesítmény terén. Szerinte az osztrák gyorsan változtat véleményt.

A négyszeres bajnok azonban nem ért egyet a Mercedes szókimondó csapatelnökének megállapításával, szerinte ugyanis elég ránézni az eredményekre, hogy látsszon, még mindig van hova fejlődniük az idén is mindkét címet behúzó brackley-iekhez képest.

Dppi_00115005_524



„Ami azt illeti, még nem vagyunk az ő szintjükön, máskülönben ez a szezon nagyon másképp alakult volna. De így is nagyon elégedett vagyok az évünkkel, hiszen látványos előrelépést tettünk, és remek dolgok vannak úton a következő évekre” - mutatott rá Vettel, aki aztán némi kritikát is megfogalmazott Laudával szemben.

„És mondjuk úgy, hogy általában nem Niki a legmegbízhatóbb személy itt közöttünk. Elég gyorsan szokta váltogatni a véleményét. Amit mond, abban néha tényleg nagy az igazság, máskor viszont semmi értelme.  Viszont minél többet beszél rólunk, nekünk annál jobb, hiszen talán látja, hogy közeledünk rájuk, ami jó hír számunkra.”

Vettel még mindig harcban van azonban a bajnoki tabella második helyéért Nico Rosberggel, noha mexikói kiesése, na meg a Mercedes sikere miatt 21 pontos hátrányba került az utolsó két futamra. „A legutóbbi verseny nem segített, de amíg lehetséges elcsípni a második helyet, addig arra törekszek, semmint hogy megelégedjek a harmadikkal” - mondta erről a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: