DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Rosberg még nem gondol 2016-ra

Az F1-es Mexikói Nagydíj után sokan úgy vélték, Nico Rosberg számára a győzelem volt az első lépcsőfok a jövő évi bajnoki hadjáratban, a német elmondása szerint azonban nem ez a helyzet.

Nico Rosberg június vége óta tartó nyeretlenségi sorozatát szakította meg vasárnap azzal, hogy zsinórban negyedik pole pozíciójából kezdett versenyén végre győzni tudott. A mexikói siker egy héttel azt követően érkezett a Mercedes pilótája számára, hogy Austinban a futam végi hibája miatt bukta el az elsőséget és egyúttal a világbajnoki címet is Lewis Hamiltonnal szemben. Niki Lauda szerint a német ismét a legjobb formájában versenyzett az elmúlt hétvégén, amelyet sokak szerint a 2016-os bajnoki hadjárat megalapozásának is lehet tekinteni, Rosberg szerint azonban szó sincs erről:

Rosberg_Mexikó_DPPI_1



„Én nem így gondolkodom erről” – nyilatkozta a pontversenyben Sebastian Vettel megelőzésével a második helyre előrelépő pilóta, akit a crash.net szakoldal idéz. „Egyszerűen csak a versenyekre koncentrálok. Nem azzal a célom, hogy megnyerjem a bajnokságot vagy visszavágnak Lewisnak: egyszerűen csak nyerni akartam. Ugyanez a helyzet a hátralévő két futam esetén is, nem gondolok még 2016-ra” – jelentette ki határozottan a mercedeses.

„Természetesen vannak olyan részletek, amelyeket előre kell tervezned és számítanak a következő év szempontjából, de semmi lényeges. Pusztán sikerült túllépnem a korábban történteken” – tette hozzá Rosberg az austini viadalra utalva, ahol nem csak futam végi hibája, hanem csapattársa első kanyaros manővere és leintés utáni sapkadobálása miatt is volt oka bosszankodni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: