DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo: Mexikó Monzára emlékeztet

Alig két hét múlva rendezik meg a Mexikói Nagydíjat, amely bő két évtizedes szünet után tér vissza az F1-be. A Red Bull pilótái, Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat izgalmas pályára számítanak.

Az egy hét múlva sorra kerülő USA Nagydíj után rögtön következik a versenynaptárba visszatérő mexikói futam, amelynek a némileg átalakított Autódromo Hermanos Rodríguez versenypálya ad majd otthont. A Formula-1 mezőnye 1992 után tér vissza ismét az országba, azaz a jelenlegi pilóták közül senki sem versenyzett még rajta, Daniel Ricciardo ugyanakkor egy bemutató keretein belül már elkezdhetett ismerkedni az aszfaltcsíkkal, amely egyelőre pozitív benyomást tett rá.

Ricciardo_Mexikó_RedBull



„Csak néhány részén vezettem a pályának, amelyek már júliusban elkészültek, szóval nem nevezném magam a helyszín szakértőjének” – nevetett az ausztrál. „A rendkívül hosszú egyenes viszont kicsit Monzára emlékeztet engem. Emellett van néhány lendületes rész is, amelyek nagyon érdekesnek tűnnek… de nehéz bármit is mondani, amíg nem ismered tökéletesen a teljes pályát.”

A Red Bull másik versenyzője, Danyiil Kvjat is izgatottan várja a november 1-jén megrendezésre kerülő viadalt: „Mindig jó érzés új helyszínre látogatni és új pályán versenyezni, és ez Mexikó esetén sem lesz másként. Papíron érdekesnek tűnik a vonalvezetés. Úgy tűnik, van néhány nagy tempójú kanyar, és az Esses-rész is eléggé izgalmasnak néz ki. Nyilvánvaló, hogy komoly történelemmel rendelkezik az aszfaltcsík, és ránézésre meg is maradt ilyen régi stílusúnak, ami kifejezetten pozitívum.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: