DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz megsürgetné a Red Bullt

Carlos Sainz, a Toro Rosso pilótája szerint a Ferrari 2015-ös F1-es motorja nagy előrelépést jelentene számukra jövőre, így reméli, hogy hamarosan bejelentést tesz a csapat.

Egyelőre úgy tűnik, a Red Bull motor nélkül marad 2016-ra, hacsak a Renault-val nem sikerül megegyezniük. A Toro Rosso velük szemben azonban elfogadná a Ferrari idei specifikációjú motorját – kérdés, hogy Dietrich Mateschitz belemegy-e ebbe. Carlos Sainz nagyon bízik benne, hogy minél előbb döntést hoznak a csapat jövőjéről – ő úgy látja, hogy már közel a megállapodás.

 Sainz



A fiatal pilóta elmondta, már kicsit türelmetlen az idő szűkössége miatt, ezért arra számít, hogy hamarosan pozitív hírrel szolgál majd a csapat, és végre gondolkodhatnak a következő szezonon. „Egy kicsit jobbnak tűnik a helyzet, talán minden a helyére kerül lassan, különösen a Toro Rossónál. Nagyon pozitív vagyok, remélem, hogy hamarosan megegyeznek, aztán elkezdhetjük az autó előkészítését a következő szezonra” – mondta Sainz.

A spanyol pilóta hozzátette, úgy érzi, mindenképpen előrelépés lenne számukra az, ha versenyezhetnének jövőre, ugyanis a Ferrari 2015-ös motorja is segítene nekik abban, hogy fejlődjenek. „Ha az autó csak az ideinek a továbbfejlesztett változata lesz egy kicsit több lóerővel, akkor nagyon erős szezonunk lehet egy rendkívüli csomaggal. Ha utánajárunk a problémáknak és én is sokat tanulok az idei évből, akkor 2016 nagyon jó esztendő lehet. Azt hiszem, nem olyan rossz, ha a 2015-ös motort kapjuk meg – majd meglátjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: