DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Prost: Nem lesz békülés a RB és Renault közt

A négyszeres F1-es bajnok nem tudja elképzelni, hogy a Red Bull és idei motorpartnere folytassák kapcsolatukat. Egyesek szerint egyedül a Renault-motor akadályozhatja meg a két csapat távozását.

A Red Bull és fiókcsapata, a Toro Rosso továbbra sem rendelkezik motorral a 2016-os szezonra – Oroszországban kiderült, hogy a Mercedes után a Ferrari is nemet mondott nekik. „A karosszériánk jó, de nem annyira, hogy motor nélkül versenyezzünk vele” – összegezte a szituációt Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója, célozva az elkerülhetetlen kiszállásra.



Szintén Szocsiban merült fel, hogy a Renault-hoz való visszatérés lehet a Red Bull egyetlen alternatívája. A francia motorgyártóval viharos körülmények között szakítottak az év korábbi szakaszában, ráadásul a cég gyári csapatként tervezi a visszatérést. A négyszeres világbajnok, Alain Prost – aki valószínűleg tanácsadói szerepet kap majd a gyári istállónál –, kételkedik benne, hogy a felek békülnének.

„Nagymértékű károkozás történt, én pedig nem vagyok biztos benne, hogy ezt helyre lehet állítani” – mondta a Canal Plus csatornának Prost, felidézve két korábbi nyilvános kijelentést. „A tények: Dietrich Mateschitz közölte, hogy nem akarja folytatni a Renault-val, Carlos Ghosn pedig azt mondta, hogy a Renault nem fog csak motorszállítóként az F1-ben maradni. Innentől nem tudom elképzelni, hogy ez a történet számukra kedvező véget érjen."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: