DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mitől pördült meg Hülkenberg az egyes kanyarban?

Felemás versenyt futott a Force India F1-es csapata, hiszen amíg Sergio Perez a dobogón ünnepelt, addig Nico Hülkenberg már a második kanyarban elvérzett - ritka pillanat, hogy saját hibája miatt.

Ennél kétarcúbb futama nem is lehetett volna a silverstone-i csapatnak, mindazonáltal pilótáik szépen keretbe zárták a történelem második F1-es Orosz Nagydíját. Amíg Nico Hülkenberg már két kanyar után, az első körben feladta a versenyt, addig Sergio Perez remek gumitaktikájának hála végig a harmadik helyen autózott, és amikor kicsúszott kezei közül a hőn áhított dobogós pozíció, már vissza is kapta az égiektől.

A mexikói pilóta nem is hangolhatott volna jobban „másfél” hazai versenyeire, Austinra és Mexikóvárosra, de a garázs másik oldala nem is lehetne szomorúbb: „A rajtom nem alakult a legjobban, de utána képes voltam elkapni a megfelelő ívet a kettes kanyar felé. Sajnos, ahogy befordultam, blokkoltak a hátsó kerekeim, és amikor ez történik, természetes, hogy megpördülés lesz a vége. Azt reméltem, hogy a mezőny el tud menni mellettem, de Ericsson beszorult, és nem tudtunk tovább menni” - nyilatkozta a német versenyző.



„Az első kör mindig különleges: nem fékeztem később, de hideg gumikon nagyon trükkös tud lenni, így amikor blokkoltak a kerekek, már nem tudtam semmit sem tenni. Mindig szomorú, ha az ember már a rajtnál feladja a versenyt, és egyben frusztráló is, hiszen az autónk egész hétvégén jól teljesített. Innentől már a következő versenyre kell gondolnom, de mindenekelőtt gratulálok Checónak a dobogójáért”- tette hozzá Hülkenberg.

Bob Fernley, a silverstone-iak helyettes csapatvezetője szerint minden klappolt Pereznél ezen a délutánon. „Meg kell dicsérnem a csapatot nagyszerű teljesítményért és a remek stratégiáért. Sergio kiállása a safety car alatt kockázatos húzás volt, de kifizetődött. Tudtuk, hogy végig nyomás alatt leszünk, de jó pozícióba értünk vissza a pályára, és az utolsó kör eseményei is igazolták döntésünket.”

„Checo nagyszerűen védekezett Ricciardo és Bottas ellen, az utolsó körben pedig egy kis szerencse is a kezünkre játszott. Az egyetlen folt a napunkon Nico balesete volt a rajt után, de Austinban vissza fogunk vágni. A formánk aláhúzza, milyen jó munkát végzünk az utóbbi időben, és kiemelkedő, hogy mindezt egy dobogóval tudtunk megfejelni. Az a célunk, hogy tovább erősítsük az ötödik helyünket a bajnokságban, mielőtt elkezdenénk a következő évre koncentrálni” - mondta a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: