DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Massa hasznot húzott Bottas kieséséből

Bár a verseny nagy részében a finn társa mögött autózott, mégis a brazil távozhat pontokkal Szocsiból. A Williams F1-es pilótája örült a negyedik helynek, amelyet egy gyenge időmérő után szerzett meg.

Borzalmasan sikerült a Formula-1-es Orosz Nagydíj szombati kvalifikációja Felipe Massa számára: a Williams rutinos pilótája nem tudta kihasználni az autójában rejlő potenciált a második etap során, így csupán a 15. helyre kvalifikálta magát a vasárnapi futamra.

Dppi_00115016_744



Ott azonban minden lehetőségre lecsapott a brazil: bár taktikájának köszönhetően a verseny elején még hátrányban volt riválisaival szemben, végül szépen keresztül verekedte magát rajtuk, ráadásul neki is kapóra jött a két finn utolsó körös csattanása, amelynek köszönhetően ismét ő szerzett pontot a grove-i gárda két versenyzője közül.

„Ez egy jó eredmény számomra: sikerült visszavágnunk a tegnapi balul sikerült időmérőt követően” – nyilatkozta elégedetten Massa. „Vesztettem némi időt, amikor lassabb autók mögött kellett haladnom a verseny első szakaszában, hiszen keményebb keverékű gumin voltam, mint a körülöttem lévők, ugyanakkor a futam végén remek volt a tempónk a szuperlágyakon. Ennek köszönhetően sikerült felzárkóznom, és végül olyan pozícióba kerültem, ahol az utolsó körös incidensnek hála még több pontot tudtam bezsebelni” – mondta a brazil, aki 12 begyűjtött bajnoki egysége ellenére is Valtteri Bottas mögött áll a tabellán, igaz, lemaradása csupán két pont kollégájával szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: