DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel: Lehetett volna jobb is...

A Ferrari F1-es pilótái alulmaradtak Bottasszal szemben a szocsi időmérőn: amíg Vettel bosszankodott, hogy nem tudta megelőznie a finnt, Raikkönen tőle szokatlan módon elégedett volt.

A maranellói gárda autói - főleg Sebastian Vettel - eddig kevés alkalommal nem végeztek közvetlenül a Mercedes mögött, Szocsiban azonban Valtteri Bottas 2014-es produkcióját megismételve harmadik helyen zárt. A négyszeres világbajnoknak így meg kellett elégednie a negyedik hellyel, és amikor a Sky Sports riportere arról kérdezte, hogy ez volt-e a legtöbb, amire képes volt szombat délután, így válaszolt: „Nem.”



„Még egy hellyel előre léphettünk volna, de nem voltunk elég gyorsak a végén. A köröm nem volt túl rossz, de úgy érzem, lehetett volna jobb is. Egyébként az egész trükkös volt számunkra, hiszen jól kezdtünk, aztán mégis szenvedtünk, és nem tudtunk előre lépni. Utána kell néznünk, hogy miért, mert az autónk jó, és jó versenyt várok vasárnapra” - tette hozzá a Ferrari németje.

Kimi Raikkönen szokás szerint nem tudta megelőzni a négyszeres világbajnokot, de vele ellentétben úgy érzi, hogy ez volt a legtöbb, amit kihozhatott az autóból. „Az autó remekül működik, amikor a gumik 100%-osak” - mondta a finn, aki azonban nem tudja megjósolni, mi vár rá a versenyen. „Ez még ismeretlen számunkra, de úgy vélem, minél több kört teljesítünk majd, a gumikat annál jobban sikerül munkára fogni. Kíváncsi vagyok, mi vár majd ránk a versenyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: