DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sainz: Versenyezni akarok vasárnap!

Joggal írhatjuk, hogy a spanyol pilóta az év legsúlyosabb F1-es bukását úszta meg sértetlenül szombaton, és hiába kell kórházban töltenie az éjszakát, eltökélt szándéka, hogy rajthoz álljon vasárnap.

Szombat délelőtt milliók ültek hosszú percekig összekulcsolt kézzel a képernyők előtt, hiszen nem volt elég, hogy mentők és pályabírók sokasága állta körbe a baleset helyszínét, egy fránya ismétlést sem láttunk sokáig. Aztán kiderült, a bukás füstje nagyobb volt, mint a lángja, Calros Sainzot előbb a pályakórházba, majd a Szocsi 4-es számú klinikára szállították, ahonnan már az időmérő kezdete előtt mosolyogva tweet-elt, hogy semmi baja.



A spanyol pilóta nyaki- és hátfájdalmakra panaszkodott, de a vizsgálatok semmilyen komoly sérülést nem mutattak ki nála - a Toro Rosso közleménye szerint az éjszakát a kórházban kell töltenie, és egyelőre kérdéses, hogy ott lehet-e az Orosz Nagydíj rajtjánál. „Amint látjátok, jól vagyok, semmi komoly nem történt” - mondta Sainz egy spanyol tévétársaságnak küldött videóüzenetében. „Nagyobb volt az ijedtség, és azt akarom, hogy tudjátok, végig magamnál voltam.”

„Próbáltam beszélni a rádióba a bálák alól, de a csapat nem hallott engem. Ezért elkezdtem aggódni, mert ilyenkor kezdődnek a spekulációk, hiszen komolyabbnak tűnt az egész, mint amilyen valójában volt. Minden vizsgálatot végrehajtottak rajtam, és nem találtak semmit. Egy kicsit fáj a nyakam, és a hátam, de egy kis pihenés után versenyezni szeretnék. Nem garantálhatom, de mindent meg fogok tenni azért, hogy versenyezzek, és ha nem sikerül, akkor ideje a következőre gondolni. Nagyon hálás vagyok a támogatásért, és az üzenetekért, melyek sokat jelentenek az ilyen pillanatokban” - tette hozzá Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: