DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kvjat nem tudta megismételni a tavalyi csodát

A Red Bull pilótái a szó legszorosabb értelmében a középmezőnybe, a 10. és a 11. helyre kvalifikáltak az Orosz Nagydíj időmérőjén, ezek után pedig a reményeik sem túl magasak a futamra.

Danyiil Kvjat tavaly nagy meglepetést okozott hazai pályán, amikor még a Toro Rossónál vezetve az ötödik helyet szerezte meg az időmérőn. A futama aztán már koránt sem sikerült ilyen jól, de a kvalifikációval már akkor is olyan magasra tette a lécet, amit idén, az anyacsapat pilótájaként sem tudott megismételni. Ezúttal csak a 11. lett, miután egy hajszállal lecsúszott a Q3-ról.

Dppi_00115016_334



„Úgy éreztem, mindent kihoztam magamból ezen a délutánon” - mondta az orosz. „Sajnos csak egy gyorskörre elegendő gumim maradt, így egy kicsit később kellett kihajtanom, mint az ideális lett volna. A mért körömben úgy éreztem, hogy az abroncsok még egyáltalán nem állnak készen, és könnyedén javíthattam volna második nekifutásra, de már nem volt időm egy újabb körre. A 11. hely rendben van, így legalább szabadon dönthetünk a gumiról a verseny előtt. Keményen fogok küzdeni, és remélhetőleg pontszerző lehetek, ami remek eredmény lenne.”

Daniel Ricciardo ugyan bejutott az utolsó szakaszba, de végül csak egyetlen hellyel rajtolhat csapattársa elől. És bár Kvjathoz hasonlóan ő is azt mondja, hogy lehetett volna gyorsabb, valószínűleg sok pozíciót ez sem jelentett volna számukra a rajtrácson.

„A Q3-ra választott beállításokkal lassabbak voltunk, mint korábban, de legalább megtanultuk, hogy holnap melyik utat kell választanunk” - mutatott rá az ausztrál. „Egyébként sem hiszem, hogy a legjobb körünkkel is előrébb végezhettünk volna a 9. helynél. A versenyen megteszünk mindent, amit tudunk. Noha erős csapatok vannak körülöttünk, de keményen fogjuk nyomni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: