DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kérdéses a folytatás Sainz számára

Az FIA-tól érkező hivatalos információk szerint Carlos Sainz nem sérült meg komolyabban az Orosz Nagydíj harmadik edzésén történt balesetben, de a csapatnál még nem tudják, hogy ez mit jelent a továbbiakra nézve.

Sainz Toro Rossója a 13-as kanyar védőkorlátjába fúródott a szombat délelőtti gyakorlás során - a spanyolt néhány perc alatt kimentették a romokból és hordágyon kórházba vitték. Az istálló csapatfőnöke, Franz Tost további részleteket árult el a történtekről:

„Carlos magánál van, már az orvosok gondoskodnak róla. Azt még nem tudjuk, hogy képes lesz-e folytatni a versenyhétvégét. Ez majd csak akkor derül ki, ha visszatér hozzánk” - mondta a SkySportsnak.

CQ8zEJdUwAAWH7k



Arra a kérdésre, hogy mi okozta a balesetet, az osztrák vezető így felelt: „Elveszítette az irányítást az autója felett fékezés közben, de a pontos okokat még nekünk is ki kell nyomoznunk, ehhez pedig szükségünk lesz az autó által rögzített adatokra. Jelenleg úgy tűnik, hogy az autó nem sérült meg túlságosan, de meg kell várnunk, hogy visszahozzák a garázsba és alaposan utánanézzünk.”

Az időmérő hamarosan, 14 órakor kezdetét veszi, így nem is biztos, hogy Sainz részt tud venni a hétvége további részén.

„Majd meglátjuk” - mondta erről Tost. „Mindenekelőtt azt szeretnénk, hogy Carlos visszatérjen hozzánk a garázsba, és vele beszéljük meg, hogy lenne-e értelme részt venni az időmérőn. Nem akarunk felesleges kockázatot vállalni, hiszen hatalmas balesetnek volt részese.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: