DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Nincs veszélyben a jövőm

A Toro Rosso holland pilótája meggyőző újoncszezont produkált, de a Red Bull döntésétől függ, hogy jövőre is láthatjuk-e az F1-ben - ő maga 100%-ig biztos a dolgok pozitív végkicsengésében.

Egyik nap pozitív, a másik nap negatív hírek látnak napvilágot a Red Bull motorügyeivel kapcsolatban, de sokan hajlamosak elfelejteni, hogy az energiaital-gyártó távozásával nem csak két csapat, hanem négy tehetséges versenyző is partvonalon kívülre kerülhet - lévén már alig van kiadó hely a pilótapiacon. Carlos Sainz azt mondta nemrég, hogy egyáltalán nem érzi veszélyben 2016-os ülését, szavait most csapattársa, Max Verstappen is megerősítette.



„Nincs miért félnem, hiszen több évre szóló szerződésem van” - idézte az Autosport a holland pilótát. „Még ha a kiszállás mellett is döntenének - erre pedig még várnunk kell -, nem félek attól, hogy nem versenyezhetek az F1-ben. Ha kiszállnak, valami másba kellene fognom, de eddig nem láttam jeleit a távozásnak, és boldog vagyok a helyzetemmel.” Verstappen szerint, ha mégis a legrosszabb forgatókönyv válik valóssá, akkor is bízik a Red Bullban. „Ez így lenne igazságos, én pedig nem nézelődök máshová. Boldog vagyok a Red Bullal, hiszen nagyon sokat tettek értem, és miattuk vagyok itt - nem látok okot arra, hogy máshol keresgéljek lehetőséget.”

Carlos Sainz szerint egyre nehezebbé válik a Toro Rosso helyzete, ami a 2016-os autó fejlesztését illeti. „Nyilvánvaló, hogy kezdünk késésben lenni, hiszen el kellene kezdeni az autó hátsó részének tervezését. Amikor az év ezen időszakában még nem sikerül semmit sem előrelépni ezen a területen, az trükkös tud lenni, de 100%-ig bízom a csapatban, és hogy hamarosan megoldás születik majd. A Red Bull nagyon sokat tett a Forma-1-ért, a következő évre pedig remek motorral, és remek csomaggal fognak előállni.”

Daniel Riccardo szerint csapata maradni fog az F1-ben, Danyiil Kvjat pedig egyetért csapattársával. „Nem túl jó érzés hallani ezeket a pletykákat, de a Forma-1 kemény világ - nekünk viszont türelmesnek kell lennünk. Biztos vagyok benne, hogy a főnökeink hamarosan meghozzák a megfelelő döntést, én pedig bízom bennük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: