DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo biztos benne, hogy marad a Red Bull

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője nem aggódik amiatt, hogy csapata esetleg nem vesz részt a 2016-os szezonban – az ausztrál szerint az egész mezőny érdeke, hogy megoldják a fennálló problémát.

A Red Bull jövője továbbra is kérdéses – habár a csapat tárgyalásokat folytat a Mercedesszel és a Ferrarival is, egyelőre nem született döntés, milyen motorral vágnak neki a 2016-os szezonnak. A vezetőség ragaszkodik ahhoz, hogy csak versenyképes erőforrást szerelnek be autójukba, így például az olaszok 2015-ös aggregátja nem megfelelő számukra, a Mercedes azonban a hírek szerint egyáltalán nem szeretné segíteni az energiaital-gyártót.

Daniel Ricciardo



A kérdéses jövő ellenére Ricciardo nem aggódik amiatt, hol fog versenyezni jövőre, szerinte ugyanis biztosra mondható, hogy a Red Bull ott lesz a rajtrácson. „Nincs bennem félelem, én bizakodó vagyok” – nyilatkozta Ricciardo az Autosport című szaklapnak. „A csapat küzdeni akar, versenyképes szeretne lenni. A Red Bull és a Toro Rosso is ezt tűzte ki célul – a számok és a Formula-1 miatt is. Jelenleg csak 20 autónk van, szóval ki kell tölteni a rajtrácsot.”

Az ausztrál szerint a Mercedesnek nem  negatívumként kellene felfognia azt, hogy esetleg ügyfélcsapatként legyőzhetik őket: „Az csak jót tesz a sportnak, ha rajthoz állunk és versenyképesek vagyunk. Ezért vagyok bizakodó, hogy ott leszünk jövőre. Szingapúrban bebizonyítottuk, hogy nagyon jó autónk van. Ha egy kicsit több lóerőnk lenne, akkor előrébb is végezhetnénk. Ezt akarjuk. A versenytársaink örülhetnének ennek a kihívásnak.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: