DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen miatt nem lesz Red Bull-Ferrari?

Az orosz paddockban terjedő pletykák alapján egyáltalán nem tűnik elképzelhetetlennek, hogy a valaha volt legfiatalabb F1-es pilóta állt a Ferrari és a Red Bull közti tárgyalások középpontjában...

Úgy tűnik, hogy a Red Bull és a Ferrari közti tárgyalások is kútba estek, így jelen állás szerint az energiaitalosoknak egyetlen lehetősége van a túlélésre: visszakönyörögni magukat a Renault-hoz, akik persze valószínűleg nem fogják törni magukat, hogy az őket másfél éve becsmérlő csapat segítségére siessenek.

A szocsi paddockban olyan információk terjednek, miszerint a Ferrari és a Red Bull közti tárgyalás egyik kulcsa Max Verstappen volt, az olaszok ugyanis e hírek szerint azt kérték Mateschitzéktől, hogy engedjék át nekik a 18 éves versenyzőt, akit Sebastian Vettel jövőbeli csapattársának szeretnének szerződtetni.

verstappen_jap_cs



Ha ez igaz, a tárgyalások megszakadása azt jelentheti, hogy a Red Bull nemet mondott, amire a Ferrari így reagált. Persze mindez csak feltételezés, de mivel az olaszokról már korábban is olyan híreket lehetett hallani, hogy a jövőben szívesen dolgoznának minden idők legfiatalabb F1-es versenyzőjével, nem tűnik teljesen megalapozatlannak.

A 18. születésnapját nemrég ünneplő pilóta időközben úgy nyilatkozott, hogy nem aggódik karrierjéért – majd viccesen hozzátette: „Még mindig visszamehetek gokartozni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: