DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo: Inkább néző leszek, mint 16.

Felmerült, hogy a Red Bull csak úgy tudja folytatni a következő F1-es szezonban, ha továbbra is a Renault-tól kap erőforrásokat. Daniel Ricciardo szerint nagyon alaposan át kellene gondolni, mielőtt ebbe beleegyeznének.

Ha hinni lehet a sajtóhíreknek, minden ajtó bezárult a Red Bull előtt: a Mercedes után a Ferrari is nemet mondott a kérésre, hogy hajtásláncot adjon az energiaitalos csapatnak. Úgy tűnik, csak abban az esetben tudnának a királykategóriában maradni, ha békét kötnének jelenlegi motorpartnerükkel, a Renault-val. Ebben az esetben azonban semmivel sem lenne versenyképesebb motorjuk, mintha egyéves Ferrari-egységeket használnának, amelyeket nem voltak hajlandóan elfogadni – hisz épp a rossz teljesítmény miatt döntöttek úgy, hogy szakítanak a francia céggel.



Erre figyelmeztetett a csapat pilótája, Daniel Ricciardo is. „Nehéz kérdés. Nyilvánvaló, hogy versenyezni akarok, de a 16. helyen körözgetésnél talán az is jobb lenne, ha nem versenyeznék. Ha a Renault az ideinél valami jobbal tudna előrukkolni, és lehetőségünk lenne feljebb lépni a rajtrácson, az jó opció lehetne” – fejtegette Ricciardo, aki három F1-es futamgyőzelmét Renault-motorokkal érte el.

„Továbbra sem zárhatunk ki semmit, de versenyképes dolgot akarunk… Csak körbe-körbe menni és növelni a létszámot nem a mi stílusunk. Versenyzőként az ilyen nem érdekel” – mondta határozotton.

Csapattársa, Danyiil Kvjat hisz benne, hogy a Renault és Red Bull együttműködése ismét eredményes útra léphet – azonban tagadja, hogy tudná, épp kivel tárgyal csapata. „Hiszek abban, hogy kemény munkával és elkötelezettséggel bármit el lehet érni. Nem számít, hogy mennyi problémánk volt a múltban. Ahogy mondtam, elképzelésem sincs ezekről a megbeszélésekről a Renault-val, Ferrarival, Mercedesszel, Lamborghinivel, akárkivel. Türelmesnek kell lennünk. Minden nap más kérdés, más helyzet. Számomra semmi sem nyilvánvaló” – idézi a motorsport.com az oroszt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: