DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

McLaren: Komoly földrajzi hiányosságok

Miután az F1-es csapatok pénteki sajtóközleményei a szokásosnál is semmitmondóbbak, kénytelenek vagyunk szőrszálhasogatással foglalkozni. No és persze Fernando Alonso újabb büntetésével.

A McLaren pénteki sajtóközleménye a Mercedeshez és a Ferrarihoz hasonlóan elsősorban arról szólt, hogy a mai nap meglehetősen haszontalan volt a délelőtti pályaelöntés és a délutáni eső miatt – ráadásul még a bevezetőjük is fordítva sült el. A wokingiak ugyanis poénkodni akartak az időjárással, ám a brit Margate városa mellett a Balti-tengerről kezdtek beszélni – mely körülbelül 1800 kilométerre található a Fekete-tenger partján fekvő Szocsitól...

egyeb_terkep



 

„Miután az időjárás sokkal inkább emlékeztetett egy nedves margate-i hétvégére, mint egy kellemes napra a Balti-tenger partján, nem tudunk túl sok pályán zajló eseményről beszámolni...” – írta a McLaren, annyiból kétségkívül helytállóan, hogy valóban igen eseménytelen napon van túl a királykategória mezőnye.

Fernando Alonso, aki újabb tíz hely büntetést kapott, azaz összesen 35-nél jár, így összegezte várakozásait a versenyt illetően: „Úgy tűnik, hogy mindenki számára egy kiállásos lesz a futam, szóval a stratégia terén nem sokat tudunk tenni, így egyszerűen megpróbálom élvezni a versenyt az eredménytől függetlenül. Ez egy jó lehetőség arra, hogy megtudjunk dolgokat az autóról, szóval van mit tennünk a hétvégén. A 20. helyről indulok, szóval minden kanyarban támadni fogok, szórakoztató egy vasárnap lesz!”

 

A spanyol számára egyébként különleges hétvége a mai, hiszen F1-es karrierje 250. versenyét futja, amivel a sportág történetének hatodik legtapasztaltabb pilótája lett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: