DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Több másodperces javulást várunk

A wokingiak idei F1-es szezonjuktól már nem remélnek sokat, annál inkább a következőtől: Eric Boullier szerint ha a Honda javítani tud hibridrendszerén, akkor akár másodperceket is javulhatnak.

A Honda 2015-ös éve egyáltalán nem kukába való, hiszen az idén nyert adatokat jövőre is felhasználhatják, sőt, elkerülhetik azokat a zsákutcákat, amelyekbe idén kerültek - ebben reménykedik a McLaren sportigazgatója, Eric Boullier is, aki szerint a japánok ismerik a probléma forrását, és biztos háttérrel rendelkeznek ahhoz, hogy kijavítsák őket a tél folyamán.



„A Honda semmit sem csinált rosszul” - nyilatkozta Boullier az Autosportnak. „Azért mondom ezt, mert néhány éve döntötték el, hogy visszatérnek az F1-be, és mindent az alapoktól kellett kezdeniük.  Ezzel szemben a másik három gyártónak plusz három éve volt arra, hogy kifejlesszen egy megfelelő csomagot. Tavaly a Renault és a Ferrari is szenvedett, a Renault pedig még idén is. A mi legnagyobb problémánk a hibridhajtás, egyszerűen nem eléggé érett még a Honda technológiája. De rajta vannak az ügyön, és meg is vannak hozzá a forrásaik. Nagyon sok mindent fognak tenni ennek érdekében, és nem látok rá okot, hogy ez miért ne történjen meg.”

Amikor arról kérdezték Boullier-t, hogy ez már jövőre megvalósulhat-e, a francia így válaszolt: „Meg tudják csinálni. A hibridhajtás problémái miatt a veszteségünk nem tizedekben, hanem néhány pályán másodpercekben mérhető, így hagyom, hogy kiszámolják az élmezőnytől való távolságunkat. Tudjuk, merre kell mennünk, és hogy milyen céljaink vannak a motor egyes részeivel, valamint a karosszériával. Nem mondom biztosra, hogy meg tudják tenni, de természetesen remélem, hogy így lesz.”

A Honda a tél folyamán minden bizonnyal a három másik gyártó zsetonjainak átlagát fogja megkapni majd. „Sosem elég, de ez is egy lépés előre. Mindent a helyére kell raknunk, hiszen nem akarok olyan helyzetbe kerülni jövőre, mint ebben az évben” - tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: