DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Maldonadónak mindegy, ki lesz a csapattársa

Az F1-es pilótapiac legérdekesebb szabad ülése a Lotus/Renault egyik autója a már megerősített Pastor Maldonado oldalán. A versenyzőnek nincsen különleges kívánsága arról, kit látna maga mellett.

A Szingapúri Nagydíjon a Lotus hivatalosan bejelentette, hogy Pastor Maldonado marad az alakulatnál 2016-ban is – azaz a venezuelai pilótából gyári csapat versenyzője válik, ha a várakozásoknak megfelelően a Renault bevásárolja magát az istállóba.

„Ezek pozitív hírek, várom a fejleményeket. Együtt dolgoztam a Renault-val a múltban, és tudom, hogy valódi versenyzők. Azt is tudom, hogy Enstone-ban mindig keményen dolgoznak, valamint láttam, mit tudott a múltban Enstone és a Renault kombinációja elérni. Reménykedjünk abban, hogy nagy dolgok állnak előttünk” – beszélt optimistán a követező szezonról Maldonado, utalva arra, hogy jelenlegi csapata működött korábban is a gyári Renault-ként, amely 2005-2006-ban vb-címeket nyert.



Míg Maldonado marad az istállóban, mellette egészen biztosan egy új versenyző indul, Romain Grosjean Haas istállóhoz igazolásával nyílt meg a pilótapiac legérdekesebb szabad helye. Többek közt felmerült Jean-Eric Vergne, Kevin Magnussen, Stoffel Vandoorne vagy Jolyon Palmer neve. Hogy a venezuelai melyiküket látná legszívesebben maga mellett?

„Őszintén megvallva nem preferálok senkit. Az ember a pályafutása során számtalan csapattárssal dolgozik együtt, hozzászoktam, hogy cserélődnek az emberek körülöttem. Végső soron mindenki azon van, hogy gyorsabbá tegye az autót, valamint olyan jól teljesítsen, amennyire lehetséges. Tehát mindannyian azonos célokért küzdünk” – mondta Maldonado.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: