DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso szamuráj, ezért nem hagy ki egy évet

Egyesek szerint nyoma sincs annak, hogy a Honda jövőre versenyképesebb lesz, ezért a spanyol inkább kihagyja a 2016-os F1-es szezont. Alonso cáfol: félreértik őt, és a türelemmel sincs gondja.

Már a tavalyi idény átigazolási időszakában is beszéltek arról a számos forgatókönyv egyikeként, hogy Fernando Alonso kihagyhatja az idei évet, és 2016-ban szerződik át egy új csapathoz – végül a McLarennél kötött ki ebben a szezonban. Az egy év szabadság lehetősége ismét felmerült, a spekulálók szerint ugyanis a spanyol inkább kihagyja a következő idényt, semmint még egy évet töltsön el a mezőny végén.

A versenyzővel jó kapcsolatot ápoló Carlos Sainz kizártnak tartja, hogy ez megtörténjen. „Igen, a rajtrácson lesz a következő szezonban, mivel esélyt ad a döntésnek, amit meghozott egyszer” – mondta a spanyol AS lapnak. „Nem megy minden jól elsőre, de úgy gondolom, Fernando maradni és harcolni fog. Az igazság az, hogy ez a szezon pofonként érte őt, a McLarent és Hondát is. Fernando Alonso azonban egy szamuráj, aki nem dobja be a törölközőt. Ennél már nem lehet rosszabb, szóval innentől már csak előre vezet az út” - magyarázta némi képzavarral Sainz.



Nincs mindenki arról meggyőződve, hogy a McLaren-Honda, amelynek a szezon első versenye óta nem sikerült tartós előrelépést tennie, jövőre hirtelen nagyot ugrik teljesítményben. Gary Anderson korábban a Jaguar és Jordan műszaki főnökeként ténykedik, jelenleg F1-es újságíróként hasznosítja szakértelmét.

„Semmiféle jelét nem látom annak, hogy a Honda bármekkora előrelépést tett. Egy árva erre utaló bizonyítékot nem láttam. Ellenkezőleg, minden jel arra mutat, hogy elvesztek” – mondta lesújtóan a Globo televíziónak.

A szamuráj, Fernando Alonso suzukai kifakadása után újból nyugodt oldalát mutatja, és állítja, félreértik őt. „A természetes ösztönöm, hogy nyerjek és versengjek, könyörtelenné tesz a versenypályán. Túl sok ember megszokta már, hogy a tévében lássanak 30 másodperccel azt követően, hogy kimásztam az autóból. Abban az időszakban még nagy a feszültség és az adrenalin, hiszen nemrég még 300 km/h-val versenyeztem. Ebből következtetéseket levonni helytelen.”

Arra reagálva, hogy nem elég türelmes – Mika Hakkinen is ezt vetette szemére – így válaszolt: „Mindig rendelkezned kell türelemmel, amikor a dolgok jól haladnak, akkor is vannak rossz versenyeid, kvalifikációid, pillanataid. Ezért türelmesnek kell lenned, nemcsak a sport terén, hanem az életben is” – mondta Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: