DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Alonso elég kárpótlást kap a szenvedésért”

Mika Hakkinen intette türelemre a kétszeres F1-es világbajnokot. Szerinte a türelem a siker elengedhetetlen velejárója, ráadásul Fernando Alonsót bőségesen kárpótolják a várakozásért.

A szezon eleji optimista és felszabadult Fernando Alonsónak nyoma sincs már: az évad utolsó negyedéhez érkezve a McLaren-Honda továbbra sem tett előrelépést első futamokon mutatott helyzetéhez képest, a spanyol pilóta pedig hangot is ad elégedetlenségének, akár a nagyvilág előtt, a japán gyártó hazai versenye közben. A kétszeres világbajnok, Mika Hakkinen, aki sokat szenvedett pályafutása során, mígnem eljött az áttörés, türelmességre figyelmezteti őt.



„Én hét évig vártam az első Formula-1-es futamgyőzelemre. Ő csupán úgy fél éve vezeti a McLaren Hondát” – mondta Hakkinen a finn Ilta Sanomat lapnak. „A motorfejlesztés nagyon lassú folyamat, stresszes időszak a versenyző számára. Az én karrierem folyamán, amikor a Mercedes beszállt a McLaren partnereként, a motor jelentősen javult a fejlesztési időszak során.”

Utalt rá, hogy a spanyol a mezőny legjobban kereső pilótái közé tartozik, már csak ezért sem kellene panaszra emelnie hangját. „Alonsót és sok más versenyzőt bőségesen kárpótolják a munkájáért. Fernandónak pedig azt is fejben kellene tartania, hogy ő maga vállalkozott erre a kihívásra.”

A McLaren Mercedesszel való együttműködése 1995-ben kezdődött, erre és a következő évekre utalt Hakkinen is. A finn pilóta csapattársa abban az esztendőben a világbajnok Nigel Mansell volt, aki az eredménytelenség láttán két verseny után távozott a csapattól. Mansell nemrég arról beszélt, Alonso csapattársa, Jenson Button helyes döntést hozott, hogy kitartott a csapat mellett, máskülönben bánná, ha a csapat jövőre a siker útjára lépne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: