DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Így látja Toto Wolff a VW motorsport-jövőjét

A Mercedes motorsport-igazgatója akár örülhetne egyik fő riválisa körül kirobbant botránynak, ő azonban úgy látja, hogy a Volkswagen motorsport-érdekeltségei nem fognak csorbát szenvedni a jövőben - noha az F1-es szerepvállalás egy fokkal távolabbinak tűnik.

Egyelőre nem tudni, hogy az úgynevezett emissziós botrány hogyan fogja befolyásolni Volkswagen-csoport autósportos részvételét, de úgy tűnik, hogy az új vezérigazgató, Matthias Müller motorsport-rajongó hírében áll. Ennek ellenére az továbbra is kérdéses, hogy az egyébként sem biztos F1-es szerepvállalásból valaha is lesz valami - Toto Wolff, a német- és világpiacon komoly riválisnak számító Mercedes motorsport-tevékenységét irányító osztrák üzletember szerint a botrány nem fog nagy változást hozni a Volkswagen autósportban betöltött szerepét illetően.



„A Föld forog tovább, számukra is” - idézte Wolffot a Motorsport.com. „Az üzleti ügyeik között van a marketing, az autók eladása, valamint a vagyonuk mozgatása, és ebbe tartozik a motorsport is. Két márkával versenyeznek Le Mans-ban, a raliban a Volkswagennel vesznek részt, a DTM-ben pedig az Audival. Nem hiszem, hogy ennek a helyzetnek hatása lenne arra, amit a motorsportban csinálnak.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke minden bizonnyal abban reménykedett, hogy ha két évig a Ferrari motorjait használhatják, 2018-tól már a Volkswagen valamelyik márkáját, valószínűleg az Audit a Forma-1-be csalogathatják - a brit szerint a botrány azonban keresztülhúzta számításait, és „füstbe ment tervnek” nevezte az esetleges motorpartneri szerződést. „Szerintem az megfelelő nézőpont, ha sokkal nagyobbnak tekintjük ezt a helyzetet a motorsportnál, ezért nem hinném, hogy befolyással lenne rá” - folytatta Wolff. De ki vagyok én, hogy a VW-ről beszéljek? Csak a véleményemet mondtam el, és nem tudom, mi folyik zárt ajtók mögött.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: