DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Füstbe ment a Volkswagen-terv

Christian Horner csapatfőnök szerint a Volkswagen körüli botrány miatt többé már nem kell abban gondolkodniuk, hogy a gyártó belépjen az F1-be a Red Bull oldalán.

Horner úgy nyilatkozott, a reményeik, melyek arra vonatkoztak, hogy a Volkswagen, illetve az Audi 2018-tól esetleg a Red Bull partnereként lépjen be az F1-be, teljesen szertefoszlottak. A német gyártó körül óriási botrány alakult ki a napokban, mivel kiderült, bizonyos autóik károsanyag-kibocsátása a megengedett szintnek akár a negyvenszerese is lehet, ezt pedig a cég egészen eddig manipulálta és titkolta.

 Christian Horner



Amikor Hornert arról kérdezték, hogy áll most a helyzet a Volkswagennel, a csapatfőnök röviden így válaszolt: „Úgy tűnik, hogy füstbe ment a terv”. Ennek ellenére Horner elmondta, mindent megtesz majd, hogy megfelelő partnert találjanak a következő évre, ám hangsúlyozta, a csapat nem azért vonulna ki az F1-ből, mert épp nem tudnak győzni: „Nem arról van szó, hogy már nem mi vagyunk az élen, hanem arról, hogy a jelenlegi helyzetben nem tudunk versenyezni az olyan pályákon, amik nem teljesen a mi autónkhoz passzolnak.”

„Azt kell megértenie mindenkinek, hogy a Red Bull fizet a motorokért a Renault-nak a megállapodásunk alapján, és elfogadhatatlan, hogy olyan terméket kapjunk, amely gyengébb, mint az előzőek. A jelenlegi szabályozás mellett, ha nem Ferrari vagy Mercedes erőforrással rendelkezel, akkor egyszerűen lehetetlen versenyezni. És ha nem tudunk versenyezni, akkor meg kell kérdőjeleznünk, hogy érdemes-e maradni” – mondta határozottan a csapat vezetője. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: