DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Valami egyre jobban hiányzik Bottasnak

Amióta kiderült, hogy nem a finn F1-es lesz a Ferrari versenyzője jövőre, Valtteri Bottas egyre szürkébb teljesítményt mutat. Az Orosz Nagydíjon tavaly majdnem pole-t szerzett, talán itt sikerül újra kitűnnie.

2014-es szezonjában kiválóan teljesített Valtteri Bottas, hat dobogós pozícióval harmadik lett a bajnokságban, és az idei esztendőt is erősen kezdte, annak ellenére, hogy az Ausztrál Nagydíjat hátsérülés miatt ki kellett hagynia. Kanadában ismét pódiumra állt, azóta viszont nem sikerült a legjobb három közé férkőznie, sőt, csapattársa, Felipe Massa rendszeresen jobb nála. A Williams versenyzője hiányolja a pezsgőlocsolást.



„Az év ezen szakaszában figyelmünk egy része átvált a jövő évi autóra. Célunk az lesz, hogy a legjobb pozícióba kerüljünk 2016-ra, de ha találunk valamit, ami az idei kocsi előnyére válhat, akkor használni is fogjuk, ugyanis több dobogót szeretnénk még szerezni, mielőtt a szezon véget ér. Ha pedig közelebb kerülhetünk a Ferrarihoz, az annál jobb” – írta blogjában Bottas a Japán Nagydíjat követően.

A Williams a szezonkezdet óta a harmadik erőt képviselte, az utóbbi futamokon azonban úgy tűnt, a Ferrari elhúzott tőlük, ráadásul a Red Bull is jelentős előrelépéseket tett. A 26 éves pilóta a soron következő pályák jellegében bízik. „Valójában a pályáknak kedvezőeknek kell lenniük, ami nagyon pozitív. Azt hiszem, hogy a Szingapúrban bemutatott újítások több leszorítóerőt biztosítottak, jól működtek, ami Suzukában is látszott. Nyilvánvaló, hogy a Red Bull és Ferrari is előrelépéseket tett, ezért nagyon nehéz lesz legyőzni őket a következő futamokon.”

„Szocsiban nagyon versenyképesek voltunk az előző évben” – tekintett az Orosz Nagydíj elé Bottas, aki a tavalyi versenyen harmadik helyen végzett, és megfutotta karrierje továbbra is egyedüli leggyorsabb körét. „A pole-pozíció majdnem meglett, ezért várom a következő versenyt, mivel a pályán élvezetes vezetni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: