DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo asztalra rakott lábbal nevetne Kvjaton

A jövő hétvégi Orosz Nagydíjon minden bizonnyal a Red Bull körül lesz a legnagyobb sürgés-forgás, hiszen náluk vezet az F1 jelenlegi egyetlen orosz pilótája, Danyiil Kvjat.

Kvjat már tavaly is megízlelhette média és a nézők érdeklődését a hazai versenye körül, és szombaton különleges eredménnyel is hálálta ezt meg, amikor az 5. helyre kvalifikálta a Toro Rossót. Idén azonban még nagyobb felhajtásra számít, hiszen immár egy bajnokcsapat autójának kormányát tekergeti, amivel a Hungaroringen már első dobogóját is megszerezte. Amikor a szocsi hétvégére való felkészülés jegyében a Red Bull megkérdezte Kvjatot, hány interjút adott már hazai futamával kapcsolatban, így felelt:

„Lehetetlen számon tartani, de talán már több százat. Tényleg sokat kellett beszélnem róla, de ugyanezt megtapasztalják más versenyzők is - mindig a hazai versenyhétvége a legsűrűbb.”

Dppi_00115011_644



Csapattársa, Daniel Ricciardo is jól tudja ezt, aki a szezonnyit Ausztrál Nagydíjakon tapasztalhatja meg a felhajtást. Melbourne-ben Kvjat még viccelődött is azon, hogy Ricciardót mennyire leköti a számos különféle rendezvény, de az ausztrál a Red Bull futamelőzetesében egyértelművé tette, hogy eljött az idő a visszavágásra.

„Mindenképp! Már alig várom, hogy felrakott lábakkal figyeljem, amint ő elvégzi a piszkos munkát” - mondta, de azért némi jó tanáccsal is ellátta a 21 éves kollegáját arról, hogyan vészelheti át legkönnyebben a nagy hajtást. „Vegyél egy nagy levegőt és tarts ki - ja, és ne gondolkodj nagyon előre a menetrendedben. Ha mindig csak az adott eseményre figyelsz, észre sem veszed, hogy túlvagy az egészen, és máris a versenyautóban találod magad. Ó, és persze ne csapj túl nagy zajt magad körül, amikor reggelente távozol a hotelszobából.”

Amikor a szocsi versenypályát kellett jellemeznie, Ricciardo már nem volt ennyire viccelődős kedvében: „90°-os kanyar – egyenes – 90°-os kanyar – egyenes. Ami a versenyzői élményt illeti, elég lapos.”

Kvjat azért kicsit jobban lelkesedik, elvégre mégis hazai terepen fog harcolni, és szerinte az olimpiai park köré épített helyszín egyébként sem érdemel kritikát. „Úgy mondanám, hogy egy nagyon technikás pálya. Nincsen egyetlen kiemelkedő része, ahol a tökeinket is ki kell tenni, de a vonalvezetés tényleg komoly gondolkodásra késztet, hiszen időbe telik rájönni a legjobb ívekre” - fogalmazott az orosz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: