DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hogy élik át a pilóták a Red Bull-krízist?

Ha nem sikerül rendezni a Red Bull helyzetét, az F1 nemcsak két csapatot, hanem négy tehetséges pilótát is elveszíthet – egyre többször kérdezik meg őket, hogy élik át a nehéz szituációt...

A Red Bull, s vele együtt a Toro Rosso esetleges kiszállása több kérdést is felvethet: egyrészt, hogy az FIA tervez-e bármilyen lépést tenni annak érdekében, hogy a legrosszabb forgatókönyv esetén 20 felett tartsa a mezőny létszámát – ezt elsősorban a harmadik autók bevezetésével lehetne elérni, csakhogy minden valószínűség szerint túl késő lenne értesíteni a riválisokat arról, hogy eggyel több versenygépre van szükség tőlük a jövőben.

A másik kérdés pedig az, hogy milyen sors várna ebben az esetben az energiaitalosok kétségkívül tehetséges kvartettjére: a háromszoros futamgyőztes Ricciardóra, az egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújtó Kvjatra, valamint az elmúlt időszak talán legizgalmasabb újoncpárosára, Verstappenre és Sainzra.

sainz_suz_cs



A Marca utóbbit kereste meg ezzel a kérdéssel, aki egyelőre nem aggódik az ülése miatt, azt viszont hangsúlyozta, hogy nagyon jó lenne, ha kiderülne végre, milyen erőforrással vághatnak neki a 2016-os szezonnak: „Nyugodt vagyok, hiszen a csapat elégedett velem. Mindenesetre jó lenne, ha rövidesen kiderülne a dolog, így végre elkezdhetnénk az autó hátsó részének tervezését. Minden egyes nappal egy nap fejlesztést veszítünk.”

Sainzt emellett arról is megkérdezték, hogy szerinte a legvalószínűbb opció, a Ferrari partnerség előrelépést jelentene-e motortéren a Toro Rosso számára a Renault-hoz képest: „Úgy gondolom, hogy igen, és a jövő évi autónk is jó lehet. Ha úgy haladunk tovább, mint az idén, egy kicsit jobb motorral igazi meglepetést okozhatunk!”

 

A tavaly világbajnoki harmadik helyet szerző Daniel Ricciardo hasonlóan optimistán nyilatkozott a Sky Sportsnak, az ausztrál elmondása szerint abban bízik, hogy végső soron a riválisok érdeke is, hogy versenyképes környezetben harcoljanak, amihez szükség lehet egy jó Red Bullra is...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: