DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 27. péntek
F1

Arrivabene: Nem akartam megbántani Schumachert

A Ferrari csapatfőnöke a minap jobbnak nevezte Sebastian Vettelt Michael Schuamchernél, amit sokan félreértettek - ő azonban nem akarta megbántani a hétszeres F1-es bajnokot.

Maurizio Arrivabene és Sebastian Vettel a Ferrari téli „nagytakarításának” leginkább látható képviselői, és nevük akár még szorosabban is összeforrhat a csapattal, ha a következő években új sikerkorszak következik a Scuderiánál. A legutóbbi Michael Schumacher nevéhez fűződik, akit az olasz csapatfőnök szintén jól ismert, sőt, éveken keresztül közelről figyelhette tevékenységét a Ferrari főszponzorának képviselőjeként. Ennek ellenére Vettelt mégis jobbnak nevezte a német expilótánál, majd hozzátette: Michael egy befelé forduló ember volt, aki csak kevesek előtt nyílt meg, Sebet viszont a srácok egynek tartják maguk közül.”



Mondatait a közvélemény igencsak félreértelmezte, és a lassan két éve öntudatlan állapotban fekvő Schumacher elleni sértésnek vette. Az RTL-nek adott nyilatkozatában Arrivabene azonban sietett megvédeni kijelentését. „Bolhából csináltak elefántot. A lehető legnagyobb tisztelettel mondtam azt, hogy Michael és Seb is nagyszerű játékosok, nagyszerű pilóták, de persze különböznek egymástól. Imádkozom érte minden nap, szívemen viselem a sorsát. Michael nagyon nagy bajnok és nagyszerű ember, akárcsak Seb.”

„Ennyit mondtam, de eltérnek egymástól. Michael befelé forduló, Seb pedig extrovertált, ennyi az egész. Nagyon meglepődtem, hallva ezeket a reakciókat. Mindketten a barátaim, és ha ismerték Michaelt, tudják, hogy milyen nagyszerű srác. Sebnél az a helyzet, hogy könnyebb megismerni. A mondataimat nem kell támadónak felfogni Michael felé - pont fordított a helyzet” - tette hozzá Arrivabene.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: