DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

Button: Fejlődünk, de nehéz a dolgunk

Jenson Button mindent kitaposott a McLaren-Hondából, és szokás szerint a vert mezőnyben, a 14. helyen végzett - elmondása szerint érzi az előrelépést, de amíg nem tudják kihasználni, addig semmire sem elég.

Az Olasz Nagydíj első szakasza több előzést is hozott, Jenson Button azonban minden alkalommal a manőverek szenvedő alanyává vált a Toro Rossókkal, a Sauberekkel és a Red Bullokkal folytatott csatában. A 2009-es világbajnok továbbra is csak kereste a helyét a mezőnyben, lóerőhátránya pedig igencsak nehézzé tette számára az előrehaladást.



„Amikor egy másik autó mögött autózol, egy kicsit gyorsabb tudsz lenni a szélárnyék miatt, de mi nekünk nehezünkre esett az előzés” - nyilatkozta a brit versenyző a verseny utána a Sky Sportsnak. „Erről lemaradtunk, de ahogyan az utóbbi néhány versenyen mondtam, az autót remek érzés vezetni, érzem, hogy fejlődünk, de a versenyen nehéz ezt kihasználni, hiszen alig tudjunk felhasználni az eltárolt energiát. A srácok mindenütt előzgettek, olyan helyeken is ahol nem számítottunk rá, végig a tükrön kellett tartani az egyik szememet.”

Eric Boullier azt nyilatkozta a verseny előtt, hogy szándékában áll megtartania a mezőny második legidősebb pilótáját - az érintett maga még bizonytalan a helyzettel kapcsolatban. „Olyan dologról van szó, melyet a pályán kívül kell megbeszélnünk, valamikor a következő néhány hét során” - tette hozzá Button.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: