DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Kimi aláírásokat oszt? Ez nem lehet ő!”

A Ferrari csapatvezetője, Maurizio Arrivabene elárulta, Kimi Raikkönen még sohasem lepte őt meg annyira, mint az Olasz Nagydíj csütörtökjén, amikor kifejezetten nagy örömmel töltött időt a rajongókkal.

A Raikkönenről az évek során kialakult egyik legfőbb sztereotípia, hogy nem különösebben kedveli a különféle szponzori eseményeket és közönségtalálkozókat, így lehetősége szerint mindig igyekszik kibújni az azokon való megjelenés alól. Általában a kiosztott autogramok számát is a többiekénél alacsonyabban tartja, és még ezt is bármiféle érzelmi megnyilvánulás nélkül, leszegett fejjel teszi.

Monzában azonban futótűzként terjedt el annak a híre, hogy csütörtök délután Raikkönen talán még soha nem látott lelkesedéssel fordított időt a Ferrari rajongóira. A pénteki sajtótájékoztatón a finn média képviselője viccesen fel is vetette Maurizio Arrivabenének, hogy a hiperaktív Raikkönen talán még meg is döntötte az egységnyi idő alatt kiosztott aláírások egyéni rekordját.

150007_ita



A Ferrari csapatfőnöke sem maradt adós a humorral, és frappáns válaszában festette le, mi is történhetett a bőréből kibújó Raikkönennel.

„Beszélgettünk erről egy kicsit, és ezt mondtam neki: ’Tudom, hogy nagyon laza figura vagy, de valószínűleg éppen emiatt különösen kedvel téged a tifosi. Szóval ha találkozol velük, adj azért egy pár aláírást, mozgasd egy kicsit a kezed, mondd hogy szia, és ha belefér, akkor mosolyogj is egy kicsit.’ Ő tartotta is magát ezekhez az instrukciókhoz, és meg azon gondolkodtam, vajon biztosan minden rendben van-e vele? Persze boldog voltam, de aztán eszembe jutott, hogy talán csak babonából csinálja, hátha emiatt majd szombaton és vasárnap esni fog az eső. És azóta is bármikor eszembe jut az eset, nem tudom kiverni a fejemből, hogy talán csak egy hasonmása volt ott, hiszen ez nem lehetett Kimi!” - idézte vissza Arrivabene pilótája szokatlan viselkedését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: