DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Williams: Nem ragasztunk árcédulát Bottasra

Claire Williams elárulta, a csapatnak esze ágában sem volt eladni Valtteri Bottast az iránta érdeklődő Ferrarinak, a finn ugyanis hatalmas marketingértékkel is bír a Williams számára.

„Nem titok, hogy a Ferrari érdeklődött Valtteri iránt” - jegyezte meg Claire Williams, a grove-i istálló helyettes csapatvezetője Monzában, amikor az elmúlt hónapok történéseit foglalta össze.

„De szerencsére sikerült őt itt tartanunk, ami a lehető legjobb végkimenetel számunkra. Megkaptuk, amit akartunk, így elégedettek vagyunk” - folytatta Williams, majd amikor arról kérdezték, hogy megfordult-e a fejükben Bottas „eladása”, így felet: „Nem, nem igazán. Miért is tettük volna? És nem is hiszem, hogy egy Valtterihez hasonló kaliberre csak úgy kiragaszthatnánk egy árcédulát.”

Dppi_00115010_640



Bottast a Ferrari Kimi Raikkönen helyére szerette volna szerződtetni, végül azonban nem történt meg az átigazolás, mindkét finn marad a helyén 2016-ra is. A maranellóiak számára visszatartó erő lehetett, hogy Bottast ki kellett volna vásárolniuk az őt még egy évre a Williamshez kötő szerződéséből, de a grove-iak sem igazán hajlottak az adásvételre, hiszen pilótájuk minden pénznél többet ér számukra.

„Valtteri már szerves része a csapatunknak és az átalakulásunknak. Immár hat éve kapcsolatban áll velünk, mindenki tisztában van a képességeivel. És nem is csak arról van szó, hogy milyen jól vezet. A teljes csomagunk részét képezi, hiszen a részvényeseinkkel és partnereinkkel folytatott tárgyalások során elmondhatjuk, hogy ő részese a hosszú távú terveinknek. Ha megválnánk tőle, most vissza kellene mennünk mindenkihez, és közölni, hogy változott a helyzet. Nem is lehet pénzben számszerűsíteni, hogy mennyit nyerhetünk a jelenléte által” - fejtette ki Claire Williams.

Az istállónál persze tisztában vannak vele, hogy az első győzelmére ácsingózó Bottast nem fogják tudni már sokáig magukhoz láncolni, ha autójuk továbbra sem lesz képes elérni a dobogó legfelső fokát.

„Szerződésben állunk 2016-ra, és örömünkre szolgálna, ha ennél tovább is itt tudnánk őt tartani. Ám tudjuk, hogy ez rajtunk múlik. Valtteri olyan nagyszerű tehetség, hogy legszívesebben azt szeretném, ha a teljes pályafutása során velünk maradna, ehhez azonban meg kell adnunk neki a megfelelő autót” - gyakorolt némi önkritikát Frank Williams lánya.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: