DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Force India lesz Monza meglepetése?

A szabadedzéseken ugyanis már az volt: a pilóták azonban egyelőre óvatosan fogalmaznak, és nem beszélnek dobogós esélyekről. Csak a Mercedesek és Vettel voltak gyorsabbak.

A Spában is erősen szereplő indiai érdekeltségű istálló negyedik és ötödik helyezést szerzett az Olasz Nagydíj mindkettő pénteki szabadedzésén, előbb Nico Hülkenberggel, majd Sergio Perezzel az élen. A Mercedesek messze a többség előtt járnak, Sebastian Vettel a Ferrarival azonban mindkét tréningen csak néhány tizedet adott a Force Indiáknak, így a dobogóért való harc sem lenne elrugaszkodott célkitűzés.

„Ez egyáltalán nem rossz kezdés. Egészen jó volt az autó tempója ma, és sok értékes információt is begyűjtöttünk a gumikról hosszú etapon” – értékelt Hülkenberg, akinek szerződéshosszabbítását a héten jelentette be a csapat. „Kis időt veszítettünk, mikor meg kellett szakítanom egy menetet az első edzésen. Ez végül nem okozott problémát, ugyanis mindkét keveréken szép etapokat teljesítettem. Új elemeket is kipróbáltunk, egy nagyon jó, sima, hasznos és produktív nap volt.”



A Belgiumban ötödik helyet elérő Sergio Perez hasonlóan nyilatkozott – a top 5-ös eredménnyel kapcsolatban azonban nem tesz elhamarkodott következtetéseket.

„Kezdjük jól kiismerni az autót, ezt egy jó mai etap mutatta meg. Néhány dologgal kapcsolatban továbbra sem érzem magam tökéletesen, az első edzés előtt fékbetétet cseréltünk, ami elsőre nehézséget okozott. Úgy gondolom, még sok potenciál rejlik bennünk, az egyensúly terén pedig további előrelépéseket tehetünk. A negyedik és ötödik hely az edzéseken bátorító, de túl nagy jelentőséget nem tulajdoníthatunk nekik, mert nem ismerjük a többi istálló programját. A holnapi fontos nap lesz” – fogalmazott a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: