DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Nico nem rosszabb, én lettem jobb

A tavalyi kiélezett F1-es párharc után idén Lewis Hamilton irányába billen a mérleg a Mercedesen belül. Beszélt időmérős szárnyalásáról és arról is, mennyire tisztában van képességeivel.

A bajnoki csata tavaly egészen a szezon utolsó futamáig húzódott Lewis Hamilton és Nico Rosberg között, Abu Dhabiban aztán végül a brit javára dőlt el. Kétszeres világbajnokként Hamilton idén jóval meggyőzőbben teljesít, mint előző évadban, igaz, hogy Rosberg lemaradása továbbra sem túl nagy, valamint legyőzte párszor mind tiszta versenyen, mind a szerencsének köszönhetően kollégáját, abban viszont kevesen kételkednek, hogy a brit nyújt erősebb teljesítményt.

Hamilton kétszer annyi futamot nyert, mint a német, a legmeggyőzőbb azonban az időmérők helyzete: a bajnoki éllovas kilenc pole-pozíciót gyűjtött, míg a tavalyi időmérős király Rosberg csupán egyet. „Rosberg továbbra is nagyon magas szinten teljesít, semmit sem esett hátra” – jelentette ki Hamilton az olasz La Gazzetta dello Sportnak. „Én viszont több területen is javultam.”



Az egyik terület kétségkívül az időmérő, amelyről így beszélt az Autosport lapnak: „Mindig is azon vagy, hogy javulni próbálsz. Sosem ér véget. Idén egy kisebb változtatást hajtottunk végre a kvalifikációkon, aprót, de működik. Nem arról van szó, hogy katasztrofális lettem volna. Akkor is gyors voltam, de egy kicsit jobban támadtam.”

„Természetesen a bajnoki cím megnyerésével sok feszültség eltűnt, főleg a sok év után, amikor nem tudtam győzni” – beszélt a lelki változásokról a 30 éves pilóta. „A tavalyi nehéz szezon volt. Néha balszerencsés voltam. Mentálisan nagyon próbára tett az idény. Most sokkal jobban ki tudom élvezni a vezetést. Nem érzem azt a hevességet a versenyhétvégéken. Nem érzek nyomást. Sok időt töltök azzal, hogy az évemet elemzem, és a területeket, melyeken javulni akarok. Jobban tudom, mint valaha, hogy mire vagyok képes.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: