DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton nem adna motort a Red Bullnak

A Mercedes világbajnoka szerint a csapat a saját dolgát nehezítené meg, ha az egyik legnagyobb riválisának adná a mezőny jelenlegi legjobb motorjait. Főnöke csak részben ért egyet Lewis Hamiltonnal.

Noha még a Renault-val sem tisztázódott a helyzet, és a jelek szerint a Ferrari is beszállt a játékba, mégis jó esély van rá, hogy a Red Bullnak a Mercedes fog mentőövet dobni, ha az energiaitalosoknak sürgősen új motorpartnerre lenne szükségük az év végén. Egyes vélemények szerint ez egyenes utat jelentene a Red Bull számára a dobogó tetejére, hiszen a korábbi négyszeres bajnokcsapat az új motorformula érkezése óta elsősorban a Renault gyengeségei miatt csúszik egyre lejjebb a rangsorban.

Dppi_00115001_065



A Mercedes még nem döntött arról, hogy kiszolgálja-e egyik fő riválisát, noha a tárgyalások valószínűleg már zajlanak a háttérben. A német márka világbajnok pilótájának, Lewis Hamiltonnak azonban egyértelmű az álláspontja: ha rajta múlna, a Red Bullban soha nem dübörögne Mercedes-motor.

„Szerintem ha komolyak azon szándékaink, hogy világbajnokságokat nyerjünk, akkor inkább nem kellene. A Red Bull egy remek csapat. Ha őket segítenénk, az olyan lenne, mintha a Ferrarinak adnánk motorokat. Igazán anyagi hasznunk sem származna belőle, szóval szerintem nagyon jól vagyunk úgy, ahogy vagyunk” - hangsúlyozta a brit, amikor Monzában a véleményéről kérdezték.

Nem sokkal később Toro Wolffnak, a Mercedes üzleti ügyvezetőjének is tudomására hozták Hamilton nyilatkozatát, aki erre diplomatikus választ adva rámutatott, hogy ő az érem mindkét oldalát egyszerre próbálja nézni.

„A csapat szemszögéből persze úgy kell tekintenünk erre, mint egy remek lehetőségre, hiszen nem vagyunk kötelesek bárkit is megsegíteni. Viszont arra is gondolnunk kell, hogy mit tehetünk az F1 működőképességének megőrzése érdekében” - nyilatkozta Wolff, akitől így továbbra sem tudhattuk meg, hogy a Mercedes melyik utat fogja választani végül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: