DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa: Sokan szeretnek Olaszországban

A Williams bízik benne, hogy meg tudja ismételni tavalyi dobogós eredményét Monzában, ahol a brazil F1-es pilóta olyan népszerűségnek örvend, mintha még mindig a Ferrari tagja lenne.

A monzai Olasz Nagydíjon kultikus tisztelet övezi a Ferrarit és a csapat versenyzőit, amely bizonyos esetekben azután is kitart, hogy egy pilóta elhagyta a skarlátvörös istállót. Ez a helyzet áll fenn Felipe Massa esetében is. A brazil, aki a Scuderiával csak egyszer, 2010-ben jutott el a pódiumig a csapat hazai futamán, tavaly a Williamsszel harmadik helyet ért el, a közönség részéről pedig olyan szeretettel és elismeréssel találkozott, mintha továbbra is az olasz csapat tagja lenne.

„Monza az egyik legjobb pálya, a vonalvezetés rendkívül gyors, néhány nagysebességű kanyarral. A helyszín fantasztikus, az étel nagyszerű, a rajongók pedig szenvedélyesek a Formula-1 iránt. A monzai dobogón állni nagyon különleges, szerencsés vagyok, hogy sok támogatóm van Olaszországban” – nyilatkozta a versenyző a futamot megelőzően.



„Csapatként jó eredményekkel rendelkezünk innen, mint például a tavalyi. Várhatóan az autóhoz is passzolni fog a karakterisztikája. Ugyanakkor keményen kell dolgoznunk, hogy gondoskodjunk róla, jó eredménnyel hagyjuk el Olaszországot” – mondta Massa, aki tavalyi dobogójával a 2014-es szezon erős hajráját indította meg.

Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős igazgatója egyenesen kijelentette, idén is a dobogót veszik célba. „Monza egy különleges pálya, ahova más csapatokhoz hasonlóan kifejezetten ide szánt aero-csomagot hozunk. Ez egy nagyszerű pálya, próbatétel a mérnökök és versenyzők számára. Az Ascari kanyar egy igazi kihívás, a Parabolicában pedig arra van szükség, hogy az autó eleje erős legyen, ami szerencsére elmondható az FW37-ről.”

„Próba lesz a versenyzők számára is, hiszen itt használjuk a legalacsonyabb légellenállással bíró beállítást, amit időbe telik megszokni az első edzésen. Tavaly a dobogón álltunk, ezért arra számítunk, hogy megismételhetjük ezt a teljesítményt, és továbbra is több pontot szerzünk a legközelebbi riválisoknál” – mondta a szakember. Ha a Williams dobogóra áll, idén harmadszor végez a legjobb három között Kanada és Ausztria után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: