DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Még a Toyotának is tartozik a Lotus

Az enstone-i istálló a hírek szerint már ezen a héten tulajdonost válthat, ennek ellenére jogi ügyek és tartozások okoznak állandó fejfájást az F1-es vezetőségnek.

A Lotus istálló köztudottan az anyagilag legproblémásabb Formula-1-es alakulatok közé tartozik, több bírósági ügyük is folyamatban van, legjobb idei eredményük helyszínén, a spái Belga Nagydíjon például tavalyi tesztpilótájuk, Charles Pic jogi képviselői akarták lefoglaltatni a csapat autóit szerződésszegés miatt. Korábban a sebességváltókra szakosodott Xtrac nyújtott be felszámolási kérelmet, Magyarországon pedig a Pirellivel keveredtek vitába, akik a hétvégére szánt abroncsokat is csak késve adták át a csapatnak.



Az olasz La Gazzetta dello Sport értesülései szerint Pic ügyében kompromisszum született, azonban számos másik kifizetetlen számla is hever a fiókban. A Lotus állítólag még a Toyotának is tartozik motorhome-ja használata miatt, csakúgy, mint a sisakokat szállító Bell cégnek. „Továbbra sem oldódtak meg teljesen” – írja ezekről az olasz lap.

Korábban arról lehetett hallani, hogy az ismét gyári csapat indítását fontolgató Renault épp a tartozások és jogi ügyek miatt úgy határozhat, inkább nem vásárolja meg a Lotust. Az Autosport lap információi szerint azonban a felek ma aláírhatják szerződésüket, és még ezen a héten bejelenthetik, hogy a francia cég átvette az F1-es alakulatot. A lap még arról is értesült, hogy a Renault 65 % részesedést vásárol 115 millió dollár értékben, 25 % marad a jelenlegi tulajdonosoknál, és a négyszeres bajnok Alain Prost is beszáll 10 %-kal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: