DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Kimi sosem mutatta meg, mire képes”

Lehangolóan nyilatkozott a finn F1-es versenyzőről korábbi főnöke, Martin Whitmarsh, aki állítja: csapataiból mindig dühöt váltott ki, hogy egyszerűen Raikkönen nem tudta kiaknázni tehetségét.

Martin Whitmarsh már nem vállal szerepet a Formula-1-ben: korábban a McLarennél dolgozott, mikor Kimi Raikkönen 2002 és 2006 között a csapatnál vezetett, 2010-re pedig megpróbálta leszerződtetni a finn versenyzőt, annak Ferraritól való távozása után. Raikkönen azonban végül 2014-ben újra a Maranellóban kötött ki, ahol egy további évvel meghosszabbították szerződését.



„Habár Kimi szenvedélyesen gyűlöli Ron Dennist, én mindig jól kijöttem vele” – beszélt Whitmarsh a brit Motor Sport magazinnak. „2009-ben tárgyaltunk a menedzsmentjével, de kereskedelmileg kicsit nagyok voltak az ambícióik, aztán pedig Jenson elérhetővé vált, így minden a helyére került.”

A brit ex-csapatvezető határozottan állítja, Raikkönen pályafutása során sosem tudta megmutatni, ami benne rejlett. „Kimi mély frusztrációt képes kiváltani. Okos, megvan a tempója… azután pedig egyszerűen feldühít, hogy ő maga tönkreteszi. Nem ismerte fel a potenciálját, most pedig már nem is fogja, ami hatalmas kár. De nagyon jól látta a dolgokat, száraz a humora, kedveltem a srácot.”

Kimi Raikkönen 2001 óta tartó pályafutása során egy világbajnoki címet nyert (2007-ben), kétszer másodikként végzett az összetettben. 20 futamgyőzelem és 78 dobogós pozíció áll a neve mellett – Whitmarsh szavait olvasva elgondolkodtató, másfél évtized során vajon mennyivel több sikert érhetett volna még el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: