DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Honda: Ne ítéljenek egy verseny után!

Nem hozta a várt javulást a Honda Spára feljavított F1-es motorja, de a japánok azt mondják, hogy nem kell egy verseny után leírni a fejlesztéseket, hiszen több időbe is beletelhet, amíg kibontják a valós potenciált.

Jenson Button végigszenvedte a Belga Nagydíjat, majd a minap azt nyilatkozta, hogy inkább motorerőre van szükség a Hondánál, megbízhatóság helyett. Vele szemben Fernando Alonso azt mondta, hogy legjobb versenyét teljesítette Spában, majd hozzátette, nagyon nagy potenciál rejlik a csapatban - igaz, a változásokat leginkább csak a 2016-os szezon hozhatja el. A gyors belga pálya Yasuhisa Arai szerint aláásta a terveiket, így beletelhet néhány futamba, amíg kiderül, hol áll a Honda a riválisokhoz képest.



„Azt terveztük, hogy a nyári leállás előtt vetjük be az újításokat, ami a pályán és a próbapadon is bevált. Sajnos, nehéz pálya lévén Spában nem működött túl hatékonyan, ráadásul az első két nap időt veszítettünk. Még nem lehet teljesen megerősíteni, hogyan is állunk, hiszen több időre van ehhez szükségünk” - lehet, hogy valóban így van, de Arai szavaiból kivehető, hogy egyáltalán nem így tervezték a belga hétvégét, ami egyúttal azt is jelenti, hogy még messzebb kerültek a korábban áhított dobogós helyektől.

Eric Boullier, a McLaren igazgatója korábban elárulta, hogy bíznak a Hondában, és most ismét lojalitásáról biztosította a japánokat. „Boldogak vagyunk a Honda partnereiként, és valószínűleg ők is ugyanezt gondolják a McLarenről” - idézte a franciát a Motorsport.com. „Olyan projektről van szó, amely még nem eléggé érett ahhoz, hogy úgy teljesítsen, ahogy azt korábban elképzeltük. De keményen dolgozunk gyári csapatként, ami nagyon fontos számunkra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: