DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Alonso: Ez volt a legjobb versenyem Spában

Annak ellenére, hogy a riválisok ott autózták körbe, ahol csak tudták, Fernando Alonso legjobb F1 Belga Nagydíjának nevezte a mostanit - pedig most szerezte legrosszabb eredményét.

Fernando Alonso élete nem könnyű idén, de legalább mindvégig pozitív tudott maradni. A Magyar Nagydíjon szerzett „mesebeli” ötödik helye még okot is adott rá, de a Belga Nagydíjon hiába végzett a vert mezőnyben, körhátrányban, tizenharmadikként, állítása szerint ez volt a legjobb spái futama karrierje során.



„Ez volt a legjobb versenyem Spában” - nyilatkozta a kétszeres világbajnok a verseny után, aki rögtön meg is indokolta gondolatát. „Noha a pozícióm nem a legjobb, negyven másodperccel végeztem Button előtt, aki három éve pole-pozíciót szerzett és nyerni is tudott itt. Mivel 44 körös volt a futam, ez azt jelenti, hogy körülbelül egy másodperccel voltam gyorsabb nála körönként, ugyanabban az autóban.”

Alonso arra is kitért, hogy az elmúlt napok nehézségei után keményebb versenyre számított vasárnap délután. „Sokkal jobb volt, mint amit vártam, az autó remekül ment a futam alatt. Nagyon erősen fújt ma a szél, így nehéz versenyre számítottam, de az autó kezelése megfelelő volt - igaz, az egyenesekben komoly teljesítményhátrányba kerültünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: