DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Button: Előbb motorerőt, aztán megbízhatóságot!

A McLaren-Honda brit világbajnoka, Jenson Button úgy véli, csapatának elsődlegesen a teljesítmény növelésére kellene koncentrálnia az F1-ben, még ha ez esetleg a megbízhatóság rovására is megy.

Egyelőre elkerülik a sikerek a McLaren és a Honda legújabb Formula-1-es házasságát: az már a téli teszteken is látszott, hogy a csapat – főként a japánok erőforrásának köszönhetően – jelentős hátrányban van a riválisaival szemben, s noha folyamatosan érkeztek az ígéretek a javuló eredményekről, eleddig nem sikerült jelentős előrelépést tenniük. A szezon csúcspontja egyértelműen a Hungaroring volt számukra, ahol Fernando Alonso idei legjobbjukat elérve ötödikként látta meg a kockás zászlót, míg Jenson Button kilencedik helye révén a másik autójukkal is pontot szereztek, ám ez inkább volt a kaotikus futam számlájára írható, semmint a wokingiak valós teljesítményére.

Button_Spa_McLaren



A Honda természetesen gőzerővel dolgozik azon, hogy minél előbb ledolgozzák a lemaradásukat a többiekkel szemben, ám egyelőre mind sebesség, mind megbízhatóság terén csekély a javulás. Jenson Button, a csapat pilótája szerint a japán cégnek főként az előbbire kellene koncentrálnia, s azt is elárulta, miért:

„Jobban örülnék neki, ha több figyelmet fordítanának a motorerőre” – jelentette ki a 2009-es világbajnok, akit a crash.net idéz. „Úgy vélem, ez most az elsődleges célunk, és mindig is ez volt. A megbízhatóság igazából másodlagos: szerintem inkább szeretnénk magunkat gyorsabbnak és kevésbé megbízhatónak látni – nem lenne ezzel problémám. A teljesítményt elég nehéz javítani, a utóbbit talán valamivel egyszerűbb” – érvelt a brit pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: