DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hülkenbergért versengenek a csapatok

A német pilóta esélyes a Haas F1-es ülésére, de a komoly előrelépést kitűző Force India csapatfőnöke is meg akarja tartani. Vijay Mallya azonban nem titkolja, egy lehetséges utóddal is tárgyal.

Nico Hülkenberg megítélése az idei Le Mans-i 24 órás – első próbálkozásra történt – megnyerése után lendült a magasba, presztízsét pedig kétségkívül segítik az utóbbi F1-es nagydíjak erős eredményei is. Nem csoda, ha máris a pilótapiac egyik legfelkapottabb nevévé vált: a pletykák a Williamsszel és a Ferrarival is szóba hozták. Az olaszok azóta hivatalos bejelentést tettek, és nagyon valószínű, hogy grove-iak felállása is változatlan marad, úgy tűnik azonban, Hülkenberg még mindig válogathat. Állítólag a 2016-ban csatlakozó Haas csapat egyik nagy favoritja, ám a Force India is szeretné, ha a német változatlanul soraikban maradna.

„Mindig keringenek szóbeszédek. A paddock tele van pletykákkal” – kommentálta az indiai istálló első embere, Vijay Mallya a Haasszal kapcsolatos híreket. „Elégedett vagyok a versenyzőimmel. Meg akarom tartani őket. Úgy gondolom, Nico velem fog maradni. Magabiztos vagyok ezt illetően.”



Mallya azonban nem zárja ki azt a lehetőséget sem, hogy új versenyző után kell néznie – ebben az esetben pedig a jelenleg DTM-ben szereplő Mercedes-tartalék, Pascal Wehrlein lehet a befutó. „Boldogok vagyunk, hogy tárgyalhatunk. Még hosszú az út, jelenleg megbeszélések folynak. Nem hozunk hirtelen döntéseket. Minket érdekel a lehetőség. Ez várható a Mercedestől is. Meglátjuk. Ha ki tudunk találni valamit, szívesen fogadjuk őt” – mondta a csapatvezető.

Az indiai üzletember emellett optimista célokat jelölt ki 2016-ra: elérhetőnek tartja a bajnoki negyedik helyet komolyabb befektetés nélkül. „Kevesebb mint 400 emberünk van, de biztos vagyok benne, hogy nem kell megdupláznunk, ha előrébb akarunk kerülni a rajtrácson” – mondta a formula1.com-nak. „Ha valaki azt mondja, hogy a negyedik helyhez 600-nál több fő kell, nem fogok egyetérteni vele. Kijelöltem a céljaim a csapat számára, és jól haladunk, hogy elérjük őket. Nem fogom elbízni magam, és azt mondani, már idén negyedikek leszünk, de nem látom okát, miért ne érhetnénk el ezt a célt 2016-ban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: