DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Újabb zsetonokat használ fel Monzában a Ferrari

Maurizio Arrivabene, a Ferrari F1-es csapatának főnöke szerint újabb motorfejlesztési zsetonokat használnak fel hazai nagydíjuk előtt, ám az új erőforrástól sem várják, hogy az élre kerülhetnek vele.

A Formula-1-ben jelenlévő motorgyártók közül kétségkívül a Ferrari tette a legnagyobb előrelépést a 2014-es szezonhoz képest, ám még így is jelentős a lemaradásuk a domináns Mercedes-erőforrásokkal szemben. Az olaszok a jövő hétvégi monzai viadal előtt újabb „zsetonokat” használnak fel, hogy fejlesszék a motorjukat, ám a maranellóiak vezetője, Maurizio Arrivabene azonnal hozzátette, hogy senki se számítson világmegváltó fejlődésre:

„Folyamatosan dolgozunk, de Monzában sem rukkolunk elő egy „szuper-motorral”. Néhány zsetont elhasználunk, de csak keveset. Így nincs értelme szuper-erőforrásról beszélnünk, csak egy egyszerű motorról” – idézi Arrivabene szavait a motorsport.com szakoldal.

Vettel_Spa_Ferrari



Bár Sebastian Vettel utolsó előtti körben elszenvedett defektjéig dobogós helyen autózott a német pilóta a Belga Nagydíjon, összességében mégis csalódást keltő teljesítményt nyújtott a Ferrari Spa-Francorchamps-ban. A múlt hétvégi futam amiatt volt fontos számukra, mert az volt az istálló történetének 900. nagydíja, most azonban a hazai versenyük következik, mivel azonban Monza hasonló jellegzetességekkel bír, mint az ardenneki aszfaltcsík, Arrivabene igyekezett lehűteni a szurkolói elvárásokat:

„Mindannyian tudjuk, hogy Monza karakterisztikája nagyban hasonlít Spához. Vagyis kevésbé fekszenek az autóinknak” – mutatott rá a Scuderia csapatfőnöke. „Ez nem azt jelenti, hogy bedobjuk a törülközőt, és harc nélkül megadjuk magunkat: úgy utazunk oda, hogy megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani. De tudjuk, hogy úgy fogunk megérkezni, hogy nem mi leszünk az a csapat, akit a többieknek meg kell vernie. Ezt sajnálom, hiszen az Olasz Nagydíjról van szó, de realistának kell lennünk. Nem akarom áltatni a rajongókat, ezért inkább így fogalmazok. Ha valahogy elő tudnánk rántani a nyulat a kalapból, annak örülnék, de nem mi leszünk a viszonyítási pont.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: