DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Nem a két szép szeméért tartottuk meg Kimit”

Kimi Raikkönen közismert népszerűségi indexe semmilyen hatással nem volt a Ferrari azon döntésére, hogy meghosszabbították a finn szerződését, aki a csapatfőnök szerint tökéletesen beleillik a közegbe.

A finn jövőre hatodik szezonját kezdheti meg a Ferrari versenyzőjeként, miután hosszas találgatásokat követően a csapat bizalmat szavazott neki 2016-ra is. Kétségtelenül népszerű döntés volt ez Maurizio Arrivabene alakulatától, hiszen Raikkönen már talán egy évtizede a legnagyobb rajongótáborral rendelkezik a mezőny tagjai közül, amit nemrég a versenyzők érdekvédelmi szervezete által végzett közvélemény-kutatás számokkal is alátámasztott.

raikkonen vettel



A csapatfőnök azonban hangsúlyozza, Raikkönen szakmai eredményein kívül semmi más nem befolyásolta őket abban, hogy még egy évre magukhoz láncolják a finnt.

„A GPDA tényleg egy komoly és körültekintő kutatást végzett arról, hogy melyik versenyzőket kedvelik legjobban a rajongók, és Kimi itt az első helyen végzett. De persze nyilvánvaló, hogy nem emiatt tartottuk meg őt, és nem is a kék szemei vagy a szőke haja miatt” - oszlatta el a kételyeket Arrivabene. „Azért hosszabbítottunk vele, mert amikor egy megfiatalított csapatot állítunk össze, meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt. Kimi egy világbajnok, és nagyon jó párost alkot Sebbel, remekül hozzájárulva a csapat fejlődéséhez.”

A bejelentést követően olyan találgatások is megjelentek, hogy a mezőny egyik legjobban kereső versenyzőjének számító Raikkönent a csapat csak azzal a feltétellel tartotta meg, ha kevesebb fizetést is elfogad 2016-ra. Arrivabene ezt a vélekedést azon megállapításával próbálta cáfolni, miszerint egy élsportolón semmiképp sem lehet spórolni.

 

„Vannak gazdaságos repülőjáratok, de egy bizonyos szint fölött én még sohasem láttam gazdaságos versenyzőket. Ugyanez érvényes a futballistákra és a legjobb atlétákra bármelyik szakágban” - mutatott rá. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: