DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Hakkinen: Remélem, csoda történik Schumacherrel

Mika Hakkinen egy a McLaren weboldalán közölt érzelmes bejegyzésben beszélt Michael Schumacherrel való gigászi rivalizálásáról, és nem hagyhatta szó nélkül a német jelenlegi helyzetét sem.

A kétszeres finn bajnok egy évforduló okán ragadott „tollat”, hiszen 15 éve augusztusban rendezték azt a Belga Nagydíjat, amely kettőjük talán legemlékezetesebb összecsapását hozta. A vezetést egy megcsúszás miatt elveszítő Hakkinen az utolsó körökben visszatámadt, és egy örökre legendássá vált előzéssel, lekörözés közben ment el Schumacher mellett.

CMwRsddWsAAnkRv



„Rendkívül élveztem a Formula-1-es karrierem, amelynek egyik fénypontját a Michaellel való folyamatos rivalizálás jelentette” - nyomatékosította Hakkinen a közismert tényt. „Tiszteletem őt, és azt hiszem, ő is tisztelt engem. A csatáink kemények, de többségükben tisztességesek is voltak. Ijesztően nagy volt a harci kedve, de ez elmondható az összes nagy bajnokról. A lágyszívűek nem nyernek hét világbajnoki címet, és Michael nem is volt az. Viszont rendkívüli versenyző volt, az egyik legjobb a sport történetében.”

„Ám úgy érzem, nem lenne teljes a történet, ha csak a Michaellel való korábbi csatáimat említeném meg, és egy szót sem szólnék a jelenlegi Michaelről. Mind tudjuk, hogy egy csúnya síbalesetet szenvedett 2013. december 29-én, amely során fejsérüléseket is szerzett, és azóta is orvosi kezelés alatt áll. Nem állítom, hogy tudnék részleteket az állapotáról, de örömmel láttam, hogy egy az elmúlt hónapokban közzétett videóban a menedzsere, Sabine Kehm lassú javulásról számolt be.”

„Remélem, hogy ezek a biztató jelek a mai napig is folyamatosan érkeznek. Többé ugyan biztosan nem fog versenyezni, talán járni sem fog, talán beszélni sem fog a hallottak alapján. De lehet, hogy mégis, hiszen csodák léteznek, és én őszintén remélem, hogy Michael számára hamarosan megtörténik a csoda. Harcolj tovább, öreg barátom!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: