DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamiltont nem a megemlékezés zavarta össze

Niki Lauda cáfolta azokat a találgatásokat, miszerint Jules Bianchi tragédiája és a megemlékezés járult hozzá ahhoz, hogy Lewis Hamilton rosszul teljesített az F1-es Magyar Nagydíjon.

Azután, hogy a Mercedesnek az új motorok bevezetése óta először nem sikerült dobogóra állni, Hamilton bocsánatot kért a csapattól és elismerte, nem állt a helyzet magaslatán. „Nem tudom, hogy koncentrációhiány volt, vagy esetleg más” – mondta a 2015-ös világbajnokság éllovasa.

Közvetlenül a verseny rajtja előtt a pilóták Jules Bianchi szüleivel egyetemben összegyűltek a rajtrács elején, és egy perces néma csenddel emlékeztek meg a néhány nappal azelőtt Nizzában eltemetett néhai riválisukról.

Niki Lauda



Az ezt követő nyilatkozatok arról szóltak, hogy néhány versenyzőt, köztük a Red Bullos Danyiil Kvjatot rosszul érintett a megemlékezés. Hamilton főnöke, Niki Lauda azonban cáfolta ezeket. „Vettel úgyszintén kivette a részét az egy perces néma csendből, és mégis remek versenyt futott” –nyilatkozta az F1-es legenda.

„Nem hiszem, hogy ez érintette volna a pilótákat, de természetesen nem látok bele a lelkükbe. Lewis bocsánatot kért a csapattól, mi pedig tiszteletben tartjuk ezt.” Emellett Lauda elmondta, hogy a Mercedes versenyét Hamilton és csapattársa, Rosberg rossz rajtja hátráltatta, pont egy versennyel azelőtt, hogy az FIA új szabályai életbe lépnek Spában. „Ez egy figyelmeztető volt, méghozzá a legjobbkor. Most nyugodtan kielemezünk mindent, és emiatt ezek az apró hibák nem fordulnak elő többször.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: