DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas sérülésével küzd egész karrierje során

Bár fájdalmai elmúltak, s sokan már el is felejtették a történteket, Valtteri Bottas F1-es karrierje végéig nem szabadulhat meg az ausztráliai szezonnyitón összeszedett sérülés hatásaitól.

A Williams finn versenyzője a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj hétvégéjén sérült meg, s hátfájdalmai miatt kihagyni kényszerült magát a futamot is, sőt még malajziai indulása is kérdésessé vált. Az FIA orvosai végül engedélyezték számára, hogy rajthoz álljon az idény második versenyén, ám ez nem jelenti azt, hogy maga mögött hagyta volna a hátsérülést, sőt...

Bár a finn versenyző úgy nyilatkozott, hogy nincsenek fájdalmai, egyúttal azt is elárulta, hogy egész karrierje során kénytelen lesz egy speciális edzésprogramot követni annak biztosítására, hogy háta a lehető legjobb formában maradjon. „Még mindig hetente három-négy alkalommal végzek speciális gyakorlatokat a hátam alsó részén, az érintett izmokon. Azt hiszem, hogy ezt egész karrierem során folytatnom kell majd annak biztosítására, hogy ne ismétlődjön meg a dolog.”

bottas_aust



A finn egyébként mostanában sűrűn a figyelem középpontjába kerül, hiszen ő az első számú jelölt Kimi Raikkönen helyére, ha honfitársa távozik a Ferraritól – legalábbis a pletykák szerint, az más kérdés, hogy ezeknek lehet-e hinni. Bottas mindenesetre már nagyon unja ezeket a szóbeszédeket, ahogy annak nemrég hangot is adott:

„Vezetés közben semmi más nem jár a fejedben, az autón kívül viszont zavarnak ezek a pletykák, melyek tulajdonképpen sem Kimivel, sem a Williamsszel szemben nem korrektek. Még semmit nem jelentettek be, így jobb lenne minket békén hagyni, hogy a vezetésre koncentrálhassunk. Majd közlik, ha lesz mit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: