DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Kipróbálnám a MotoGP-t és NASCAR-t

A Mercedes F1-es pilótája csalódott volt, amikor gyerekkorában motor helyett gokartot kapott apjától. A kétkerekűek iránti szeretet most sem múlt, és próbára tenné magát Amerikában is.

A kétszeres világbajnok látszólag nem tartozik a sokoldalú, több műfajjal kacérkodó versenyzők közé: míg a mezőnyből Kimi Raikkönen például belekóstolt már a ralizásba, Nico Hülkenberg a Le Mans-i versenyzésbe, addig Lewis Hamilton karrierje szinte kizárólag a Formula-1-re és az oda vezető formaautós sorozatokra koncentrálódott. Hamilton azonban elárulta, a jövőben kipróbálna más szériákat, ráadásul eleinte nem is autóversenyzőnek készült…

Hamilton többször járt már MotoGP-versenyen


„Amikor gyerek voltam, motorokkal akartam versenyezni. Kissé csalódtam, mikor apám beállított egy gokarttal, mert inkább motort szerettem volna” – árulta el Lewis Hamilton a Mirror lapnak, aki bár nem bánkódik amiatt, hogy a történet éles fordulatot vett, a kétkerűek szenvedélyétől továbbra sem szakadt el. „Nem bánom, ahogyan a dolgok alakultak, de a motorozás volt az első szerelmem. Szeretnék tesztelni egy MotoGP-s motort is, hogy meglássam, milyen. Természetesen ismerném az íveket, de meg szeretném tudni, hogy egyáltalán képes lennék-e rá.”

Tudjuk, mi történt azután, hogy az ifjú Hamilton gokartba ült: rövidesen Európa-bajnokká vált, 2001 végén pedig formaautóba ült, mellyel brit Formula Renault (2003), Formula-3 (2005) és GP2 (2006) bajnoki címeket nyert, 2007-ben pedig már a Formula-1-ben versenyzett. Idén harmadik világbajnoki címéért küzd, 38 futamgyőzelmével pedig már a sportág ötödik legeredményesebb versenyzője.

Azt azonban nem tagadja, vonzzák más versenysorozatok is. Kifejezetten Amerikában tenné magát próbára. „Szeretném egy napom kipróbálni a NASCAR-t” – mondta a Mirrornak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: